EM-gull og verdensrekord i Italia

Norge har vunnet EM-gull og satt verdensrekord i lagkonkurransen for herrer på 50 meter helmatch under EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m 2019 i Italia. Og alle våre tre gutter er klar for den individuelle finalen i Europamesterskapet lørdag. En historisk dag og en vanvittig prestasjon.

Simon Kolstad Claussen var best av alle med 1182 poeng i kvalifiseringen fredag morgen. Henrik Larsen skjøt 1180 poeng og ble nummer to og junioren Jon-Hermann Hegg leverte 1178 poeng og ble nummer fem. Finalegrensa gikk på 1177 poeng.

Det ga Norge totalt 3540 poeng og det beste lagresultat noen gang i denne OL-øvelsen. Den gamle verdensrekorden var Russlands 3535 poeng fra VM i fjor.

– Jeg fulgte planen min om å kjøre på fordi det er meldt noe vind utpå formiddagen. Jeg klarte å holde fokus og nullstille meg hele veien, sa Henrik Larsen.

– Veldig fornøyd med kne og ligg. Klarte å følge planen om å være fryktløs. Litt verre på stående, men bedre mot slutten, sa Jon-Hermann Hegg som ledet etter to stillinger med hele 795 poeng.

– Jeg ble litt alvorspreget på de første kneskuddene, men resten er bra. Da jeg slapp meg løs så falt skuddene inn i midten. Herlig, sa Simon Kolstad Claussen.

– God jobb av gutta. De er uredde og skyter opp mot sitt beste hele veien. Imponerende, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Magnussen best blant pistolskytterne
Runar Magnussen var mest fornøyd av de norske pistolskytterne etter del 1 av silhuettprogrammet i EM. Med 282 poeng ligger han på en foreløpig 32. plass. Ole-Harald Aas med 277 poeng og Morten Nygård med 270 poeng etter at første del av programmet er ferdig.

Pistolskytter Runar Magnussen under EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m 2019 i Italia.

Aina Sandstøl og Siv Marit Løvhaug har begge 283 poeng på presisjonsdelen av 25m Pistol programmet. Gunn Heidi Sønsterud Haugen med 271 poeng.

Se alle resultatene fra dagens konkurranser her.

Følg vår dekning av den norske innsatsen under EM i pistol og rifle for 25m, 50m og 300m 2019 i Italia på våre facebooksider her, og se program og oversikt over de norske utøverne på vår samleside her.