Se resultater fra Nordisk Mesterskap i feltpistol 2019 her!

Nordisk Mesterskap i feltpistol 2019 er over for denne gang! Det ble et flott mesterskap med en krevende løype, nye tekniske løsninger og strålende vær hos Greipstad Pistolklubb.

For Norge ble det både gull- og sølvmedalje i klassen senior kvinner, signert av Britt Elena Wollan og Reidun Ann Støle! Deres gode resultater ledet blant annet også til norsk laggull i denne klassen.

Tredjeplassen blant kvinnene gikk til svenske Madeleine Johansson.

I de andre klassene gjorde Sverige det også svært sterkt. I klassen senior menn ble det trippelt svensk på pallen. Joe Furborg tok gull i denne klassen og hans landsmenn Robert Råsbo og Tobias Svensson måtte gjennomføre omskyting om andreplassen. Råsbo kom best ut av omskytingen og kapret sølv, og Svensson tok bronse. Laggullet gikk dermed også til de svenske herrene.

Blant juniorene var Eirik Myrhaug beste nordmann og tok bronsemedalje. Svenskene Leopold Joandi og Helmer Nilsson tok henholdsvis gull- og sølvmedalje i denne klassen, og sikret nok et svensk laggull.

Pistolskytter Britt Elena Wollan i aksjon under Nordisk Mesterskap i feltpistol 2019.

I veteranklassen tok norske Arild Brattrud sølvmedalje, like etterfulgt av Hjalmar Joleik på bronse, og ledet dermed Norge til laggull. Svensken Sören Rehn tok gull i denne klassen.

Last ned fullstendig resultatliste fra mesterskapet her.

Mesterskapets verter Greipstad Pistolklubb hadde disket opp med en krevende løype for de nordiske feltpistolskytterne, og ingen av utøverne klarte å «fylle» løypa, der maks oppnåelige poengsum var 109 poeng. Svenske Joe Furborg var den som kom nærmest, med 104 poeng i finpistoldelen av mesterskapet.

Nytt av året var at mesterskapet ble kjørt live via resultatservicetjenesten InrX, slik at de som ikke var tilstede også fikk mulighet til å følge med på resultatene direkte. Denne ordningen fikk god tilbakemelding fra mesterskapets deltakere.

I tillegg ble det lagt ut bilder og oppdateringer via en liveblogg her på skyting.no under mesterskapet, du kan se loggen for denne og bilder fra treningsleir og medaljeseremoni her:

Fotogalleri:

(Trykk på bildene for å gjøre dem større.)

Liveblogg: