Reisebrev fra klubbesøk i Nord-Norge

Vår klubbutvikler Wenche Horten er stadig på reise og besøker klubber landet rundt og har i september vært på besøk i Nord-Norge, der hun ble tatt godt i mot, møtte unge talenter og opplevde skikkelig høstvær.

På denne turen ut til klubber til Nord-Norge hadde jeg med meg kollega Line Teppdalen, som skal lære litt mer om klubbutvikling.

Benedikte K. Hansen-Seljebu fra Nordkapp PK.

Reisen vår gikk til Nordkapp Pistolklubb på oppfølgingsmøte. Like koselig nå som sist. Vi ble tatt i mot med åpne armer, bamseklem, hjemmebakst og nykokt kaffe.

Dette er en klubb med masse spennende og gode idéer for å utvikle seg. Klubben tenker at skyting er for alle, og har et ønske om å inkludere alle, unge som eldre, og tilrettelegge for funksjonshemmede. Klubben har fadderordning for nye skyttere mellom 14 og 18 år. Her blir sikkerheten ivaretatt.

Utbedring av utebane er gjort, som det sto i tiltaksplanen, så nå kan man skyte i godt lys. Klubben samarbeider også godt med DFS. Det er gledelig. Nå skal klubben benytte seg av trenerpoolen. Det blir helt topp. Trenerpoolen er for ungdom fra 13-26 år og for jenter i alle aldere.

Nordkapp PK har i år fått et nytt medlem som heter Benedikte Hansen Seljebu og er 14 år. Merk dere det navnet. Hun begynte å skyte i mai, men denne jenta er allerede et stortalent. Samlingene sitter tett og hun slå lett seniorene på trening. Det skal bli utrolig spennende å følge Benedikte fremover, og klubben for øvrig.

Turen gikk så videre til Hammerfest i et skikkelig høstvær. Men det er jo bare fascinerende å oppleve for en østlending som tror det blåser på Kongsvinger. Hammerfest Pistolklubb var klubben vi skulle tilbringe ettermiddagen med her. Hjertelig velkomst fikk vi også her og vi ble skjemt bort med kaffe og hjemmebakt kake her også.

Etter å ha presentert hvilke muligheter klubben har gjennom Norges Skytterforbund, delt erfaringer ved å drive en klubb, tips og råd var det på tide å høre hva klubbens medlemmer ønsket skulle bli bedre i egen klubb. Her er ingen ønsker dumme – det er spennende å høre hva medlemmer ønsker i fremtiden for egen klubb. Det er alltid noe i hver klubb som en kan bedre og gjøre noe med.

Felles for alle på møtet var at de ønsket å utbedre sitt anlegg. Slik som bedre ventilasjon, belysning, sanitæranlegg, varme på standplass, lyddemping og elektroniske skiver. Her ble det lagt en plan for å prøve og få gjort noe med dette.

De ønsker som alle andre klubber å rekruttere mer. Men den biten kommer da standarden på bane er bedret.

Sponsorjakt og å arrangere stevne er et ønske i fremtiden.

Hammerfest PK. Fra venstre: Geir Åge Sletten, Liv S. Jortveit, Rune Granbakk, Bernt Helge Wennberg, Linn-Kristin H. Johansen og Isak Wøhni.

Det er positivt å se at det er ei jente som er leder i denne klubben også. Liv Storm Jortveit har skutt i mange år, har god erfaring og vil fremover dele denne erfaringen med klubbens medlemmer.

Et stort ønske fra klubbutvikleren er jo at de skal få til et samarbeid med det lokale skytterlaget. Dette hadde vært en vinn-vinn-situasjon for begge klubber. Dette mener jeg fordi jeg i egen klubb har så godt samarbeid med skytterlaget. Vi deler utgifter, bane OG skyttere.

Det er ingen sak å jobbe med klubbutvikling da man får slike varme velkomster og entusiasme. Skyting for alle. Til våren er jeg i klubben igjen for å se hvordan det går med dem.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.