Norge arrangerer EM i luftvåpen i 2022

Norges Skytterforbund er tildelt å arrangere europamesterskapet i skyting med luftvåpen på 10M for 2022. Tildelingen skjedde under generalforsamlingen til den Europeiske Skytterunionen (ESC) i Budapest i helgen. Mesterskapet vil bli arrangert i Vikingskipet i tidsrommet 18.–27. mars 2022.

Et mesterskap på 10m luftvåpen inneholder grenene pistol, rifle og viltmål. Antall skyttere er minst 600, antall starter minst 1000 og det er skyttere fra nærmere 50 land. Vikingskipet har gåavstand til hoteller i Hamar og kort reisetid fra Gardermoen. Vikingskipets størrelse gjør at det kan etableres treningsbaner, kvalifiseringsbaner og flere finalebaner med god plass til også å ta imot publikum.

– Det norske Skytterlandslaget er i Europa-toppen. Det er fantastisk å kunne invitere skyttere fra hele Europa til Vikingskipet for å vise sine skyteferdigheter samtidig som vi kan vise det norske folk hva skyting på høyt nivå dreier seg om, sier president i Norges Skytterforbund, Håvard Larsen.

Se den offisielle søknadsvideoen her: