13 skyttere på Skytterlandslaget ELITE

Norges Skytterforbund har tatt ut 13 skyttere på Skytterlandslaget ELITE foran OL- og PL-sesongen 2020.

– Det aller viktigste i vår toppidrettssatsing er å legge til rette for våre beste utøvere slik at de kan bli og være verdens aller beste. Disse utøverne tilbys maksimal oppfølging av landslagstrener,  internasjonal matching og noe økonomisk støtte innenfor våre rammer, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Se 2020 Generelle uttaksregler

Skytterlandslaget ELITE er eksklusivt for skyttere i olympiske og paralympiske øvelser. Dette er utøvere som har levert eller forventes å levere prestasjoner på høyeste internasjonale nivå kommende sesong. Skytterne prioriterer idretten sin foran alt annet innenfor sine rammer med familie, jobb og utdanningsløp, og er bunnseriøse i trening, forberedelser og gjennomføring av konkurranser.

Se 2020 Skytterlandslaget

– Foran sesongen 2020 vektlegges også de muligheter som kommer fordi vi allerede har vunnet kvoteplasser til OL og PL. Vi ønsker å tilrettelegge for at vi har skyttere som er reelle finalekandidater i de øvelser vi er kvalifisert for, når startskuddet går for de olympiske og paralympiske leker i Tokyo, sier sportssjef Aune.

Tre skeetskyttere og ti rifleskyttere er klare for Skytterlandslaget ELITE kommende sesong. Tre av rifleskyttere er innenfor de paralympiske øvelsene. Før de siste kvoteplassene skal deles ut kommende vår, har Norge i dag en kvoteplass skeet og fire kvoteplasser rifle i OL, samt fire kvoteplasser rifle i PL.

– Vi er trygge på at de utøverne vi har tatt ut på vårt øverste nivå vil gjøre alt de kan for å representere Norge på best mulig måte i internasjonale konkurranser kommende sesong. Det er en blanding av ungt og rutinert, men alle kjennetegnes av sterk vilje og gjennomføringskraft. Samtidig er det viktig å påpeke at ingen har fått billett til Tokyo ennå, for her åpner vi opp for alle skyttere i Norge til å utfordre våre eliteutøvere i vurderingsstevner utover vinteren og våren, sier sportssjef Aune. Nøyaktige uttakskriterier for de ulike grener legges ut fortløpende de kommende dager.

– Sportssjefen har lagt en god plan for spissing av vårt produkt slik at vi kan komme ennå nærmere de aller beste i verden, helt etter vedtatt langtidsplan i NSF. Toppidrettskomiteen støtter planen for Skytterlandslaget 2020 og ser fram til å følge våre utøvere på veien mot viktige konkurranser neste år. Vi er i ferd med å finne den endelige modellen for vår toppidrettssatsing med de endringer vi nå har vedtatt, og jeg tror vi kommer til å se gode resultater av det i årene framover, sier leder i TIK, Ingrid Stubsjøen.

Uttak av skyttere er gjort i henhold til generelle uttaksregler og egne kriterier for Skytterlandslaget ELITE. Det er gjennomført grundige vurderinger av den internasjonale kvalitet for den enkelte skytter og alt arbeid er gjort i tett dialog mellom sportssjef og landslagstrenere.

Skytterlandslaget ELITE 2020

Jørgen Engen, skeet OL Katrine Lund, rifle OL
Jonas Filtvedt, skeet OL Jenny Stene, rifle OL
Erik Watndal, skeet OL Jeanette Hegg Duestad, rifle OL
Vegard Nordhagen, rifle OL
Sonja Tobiassen, rifle PL Simon Kolstad Claussen, rifle OL
Paul Aksel Johansen, rifle PL Henrik Larsen, rifle OL
Heidi-Sørlie-Rogne, rifle PL Jon-Hermann Hegg, rifle OL

Under dette nivået blir det etablert treningsgrupper i de enkelte grener i 2020, som et tilbud til våre nest beste utøvere. Opplegget blir tilpasset for de ulike grener og med noe ulike kriterier. Endelig uttak til disse treningsgruppene blir gjennomført senere denne uken og offentliggjort på våre nettsider umiddelbart.

I løpet av kort tid blir også uttaket til Skytterlandslaget UNG offentliggjort på våre nettsider. Dette er vår satsing på unge utøvere med lyst og vilje til å bli verdens beste skyttere. UNG skal være et tilbud om læring og trening for nye unge skyttere med ambisjoner, samt oppfølging av unge utøvere som allerede holder høyt internasjonalt nivå. Skytterlandslaget UNG er eksklusivt for utøvere skyttere i aldersgruppen 16-23 år.