Trenerskifte på skeet

Ole Henrik Gusland og Gunnar Filtvedt tar over treneransvaret for Skytterlandslaget Lerdue Skeet kommende sesong. 

De siste to sesongene har Lasse Johnsen vært landslagstrener for skeetutøverne på Skytterlandslaget. To innholdsrike sesonger med særlig gode prestasjoner og resultater i fjor.

– Vi takker Lasse for den jobben har gjort som landslagstrener de siste to årene. Høydepunktene sportslig var de to sølvmedaljene i EM og VM i 2018 til Erik Watndal, og samtidig også kvoteplassen til OL som ble sikret i samme slengen. Lasse har lagt ned en betydelig innsats for våre beste skeetutøvere og vi er særlig glade for tilretteleggingen på Løvenskiold. Den har vært avgjørende for utøvernes positive utvikling, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Johnsen og NSF ble enige om å avslutte kontrakten for et par uker siden og nye landslagstrenere er allerede presentert for utøvergruppen, og sammen er de i gang med forberedelsene til OL-sesongen 2020.

– Med Ole Henrik og Gunnar får vi to trenere som både kjenner utøvergruppa og hverandre godt gjennom mange år sammen. Det er to nestorer i det norske skeetmiljøet som har takket ja til oppdraget med å lede denne haglegjengen gjennom OL-året 2020. Deres erfaring og utfyllende kompetanse gjør oss sikre på at skeetskytterne får trygge og gode ledere, som vil skape god utvikling og trivsel i gruppa, sier sportssjef Aune.

– Utfordringen kom litt brått på, men vi er svært glade for å få denne muligheten til å bidra. Vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre skytterne gode nok til å kjempe med de aller beste internasjonalt neste sesong. De første samtalene og treningene med utøverne er veldig positive. Dette ser ut til å kunne bli en flott sesong, sier Ole Henrik Gusland.

Ole Henrik Gusland går ut av Toppidrettskomiteen så lenge han har treneransvaret for skeet. Gusland og Filtvedt kontrakt strekker seg til og med OL i Tokyo i august 2020. Gusland får hovedansvaret i trenerteamet.

På Skytterlandslaget Lerdue OL-trap fortsetter Magne Østby som landslagstrener også kommende sesong.