Uttak og uttakskriterier for viltmål 2020

Tre skyttere er tatt ut på Skytterlandslaget Viltmål Treningsgruppe, og her er også uttakskriterier for første halvdel av sesongen 2020 for viltmål.

Viltmålskytingen forsvant fra OL-programmet i 1988. Vår egen Tor Heiestad vant gull dette året, men siden har kun EM og VM vært mesterskap for viltmålskytterne. Således vil ikke denne grenen kunne prioriteres på elitenivå i vår toppidrettssatsing. Det er eksklusivt for utøvere i olympiske og paralympiske øvelser.

– Men vi oppretter en treningsgruppe for de tre beste viltmålskytterne foran sesongen 2020 for å gi disse skytterne økte muligheter til å kvalifisere seg og kjempe med de beste under årets to internasjonale mesterskap. I 2019 ble det overraskende en 4. plass i EM i mixed team, og vi ser frem til fortsatt god utvikling og gode prestasjoner også i EM og VM i 2020, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Tidligere landslagsskytter Ola Stene kom inn som trener i 2019 og har takket ja til å forlenge kontrakten ytterligere ett år. Stene får ansvaret for å følge opp de tre skytterne i treningsgruppa og lede eventuelle deltakere gjennom mesterskapene i Polen og Frankrike.

– Det er i dag relativt få skyttere innenfor denne grenen i NSF, men vi ønsker å holde et tilbud oppe for de som satser på å bli best på dette her i Norge. Ikke minst med det historiske perspektivet. Norge har vunnet haugevis av medaljer på villsvin- og hjorteskyting i OL, VM og EM opp gjennom tidende, og vi ønsker å kjempe om flere mesterskapsmedaljer, sier sportssjef Aune.

Skytterlandslaget Viltmål Treningsgruppe 2020:
Anneline Tangen
Even Nordsveen
Tommy Andre Sørlie

Vedlagt i PDF’en under er uttakskriterier for EM Luftvåpen i Polen i februar. Dette dokumentet vil i løpet av kort tid oppdateres med kriterier også for uttak til VM i Frankrike til sommeren.

Last ned PDF med uttakskriterier for viltmål i 2020.

Vi viser ellers til generelle uttaksregler og kriterier for uttak til Skytterlandslaget som du finner på Skytterlandslagets uttakssider her.