Uttakskriterier for Rifle Junior til EM Luft i Polen 2020

Uttakskriterier for EM Luftvåpen for rifle junior til EM Luft i Polen 2020 er klare. Her kan du lese hvordan du som junior kan kvalifisere deg for mesterskapet i Polen februar.

– Vi har et lite generasjonsskifte på gang i juniorgruppe på rifle, og neste sesong vil vi nok se mange nye fjes i aksjon for Norge i internasjonale konkurranser. Og sesongen er virkelig innholdsrik. To EM og ett VM blir arrangert i sesongen 2020. Så her er det bare å brette opp ermene og ta opp kampen om å skyte for Skytterlandslaget det neste året. Og alle har mulighet til å kvalifisere seg uavhengig av landslagstilknytning, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Det er vurderingsstevner som vil være sjansen til å vise seg fram nå ved inngangen til 2020. Ikke alle har praktisk muligh til å delta på alt på grunn av skole, jobb og militærtjeneste etc, men vi forventer god deltakelse både i Fredrikstad og Meråker. Skulle noen være forhindret fra deltagelse begge steder finnes altså mulighet til å likevel bli vurdert gjennom de konkurranser man får tid til.

Gundsølille Open i Danmark i januar er dette året valgt som forberedelse til EM Luftvåpen. Et flott stevne på Sjælland som danskene vil bruke til EM-uttak og dermed kan vi være trygge på en god konkurranse med gode konkurrenter, og samtidig gode muligheter for å trene på både innledende skyting og finaler.

Vi er samtidig i sluttfasen med å lande alle utøvere som får tilbud om plass på Skytterlandslaget UNG. Her vil det komme inn mange nye juniorer i år, i takt med at flere av juniorene i 2019 har tatt plass på Skytterlandslaget ELITE kommende sesong. Dette offentliggjøres snarest mulig på våre nettsider. Oppfølgingen av alle unge rifleskyttere er prosjektleder for Skytterlandslaget UNG, Andrea Wick, ansvarlig for.

– Det er mange unge rifleskyttere som jobber svært godt for tiden, både juniorer og unge seniorer rett under elitenivået. Den viktigste utviklingen skjer i klubber, kretser, RTT og på skoler rundt om i landet. Vi håper vårt tilbud på UNG også kan bidra til utvikling og ikke minst inspirere i treningsarbeidet. Og vi håper også andre skyttere utenfor landslag griper muligheten til å delta i vurderingsstevner for å vise seg fram for representasjon både på kort og lang sikt, sier Aune.

Vedlagt i PDF’en under er uttakskriterier for for første del av sesongen 2020 for rifle junior. Dette dokumentet suppleres med resterende kriterier senere.

Last ned PDF med uttakskriterier for Rifle Junior til EM Luft i Polen 2020.

Vi viser ellers til generelle uttaksregler og kriterier for uttak til Skytterlandslaget som du finner på Skytterlandslagets uttakssider her.