Jenny skyter WC-finale i natt

Jenny Stene skyter sin aller første World Cup-finale i Kina natt til torsdag. Hun konkurrerer med verdens beste på 10 meter luftrifle i årets siste store stevne.

– Jeg gleder meg veldig. Det er stort å skyte en World Cup-finale og det blir veldig artig å konkurrere igjen. Jeg møter verdens beste luftskyttere og er nok en outsider i dette selskapet, men jeg har trent godt gjennom høsten og har tro på at jeg kan bite godt i fra meg, sier Jenny Stene.

Jenny Stene er eneste norske skytter kvalifisert for Word Cup-finalen i kinesiske Putian. Denne konkurransen som tidligere ble arrangert hvert år som en sesongavslutning, er nå blitt en konkurranse annethvert år. De beste skytterne fra de enkelte WC-konkurranser i 2018 og 2019 kvalifiserer seg til WC-finalen. På 10 meter luftrifle kvinner er det 17 deltagere og Jenny Stene fikk denne muligheten på bakgrunn av sin 3.plass i WC-konkurransen i Sør-Korea våren 2018.

På 10 meter luftrifle er det sterk asiatisk dominans internasjonalt. Av de 17 skytterne med i WC-finalen for kvinner er det 13 asiater og fire europeere. Kina har fem skyttere kvalifisert, India fire og Sør-Korea tre.

– Fin bane og gode forhold. Tror det blir en flott konkurranse og Jenny har funnet seg godt til rette, sier assisterende landslagstrener på rifle, Vidar Lindstad-Fossmo, som følger Jenny på denne turen til Kina. Kvalifiseringen på 10 meter luftrifle kvinner starter natt til torsdag klokken 04:30 norsk tid og finalen for de åtte beste skytes klokken 06:40 norsk tid. Tidsforskjellen til Putian er sju timer.

Resultatoversikt: Resultater