Høyt nivå og flere nye norgesrekorder under helgas vurderingsstevner

Det ble satt norgesrekorder både i pistol og rifle under helgas vurderingsstevner på Kolsås og i Meråker.

Ole-Harald Aas sto for den fremste prestasjonen i Bærum Pistolklubbs stevne på Kolsås. Lørdag ettermiddag satte han norgesrekord på 10 meter luftpistol med 579 poeng. Det er et sterkt internasjonalt resultat som eksempelvis ville holdt til finale i EM i fjor. Han fulgte opp søndag med 577 poeng i samme øvelse.

Pistolskytter Ole-Harald Aas satt ny norgesrekord på 10m luftpistol i helga.

På kvinnesiden skjøt Aina Sandstøl 568 poeng på fredag og fikk følge av Siv Marit Løvhaug på samme poengsum på lørdag, før Siv Marit økte til 569 poeng på søndag, bare ett poeng bak egen norgesrekord. Enda mer imponerende var Ann Helen Aune som satte juniornorgesrekord fredag med 564 poeng.

På riflesiden haglet det også med toppresultater under deres vurderingsstevne i Meråker. Fredag satte Jenny Stene norgesrekord på 10 meter luftrifle med 631,6 poeng og lørdag tangerte Henrik Larsen sin norgesrekord blant gutta med 632,1 poeng. Blant mange gode prestasjoner og bestenoteringer merker vi oss Karina Stette med 627,7 og 627,9 i juniorklassen.

Kun 10 meter var godkjent som norgesrekordstevne i Meråker, men på 50 meter helmatch ble det likefullt skutt hele tre ganger over verdensrekord i herreklassen. Først Henrik Larsen med 1188 poeng på lørdag, som er likt med verdenrekorden, før han med 1186 poeng på søndag ble slått av både Benjamin Tingsrud Karlsen og Simon Kolstad Claussen, som skjøt hele 1189 poeng på søndag. Benjamin hadde lørdag 1180 poeng og Simon 1182 poeng, og tar vi med junioren Jon-Hermann Heggs 1181 og 1180 på sine to helmatcher skjønner vi hvilket vanvittig nivå våre rifleskyttere har inne akkurat nå på tampen av 2019.

Blant paraskytterne var Jørn Dalen best i SH1 med 631,8 poeng på R3, 10 meter luftrifle liggende og 619,4 poeng på R6, 50 meter rifle liggende. I SH2 var Heidi Sørlie-Rogne best med 634,4 poeng på R5, 10 meter luftrifle liggende og 621,7 poeng på R9, 50 meter rifle liggende. Både Jørn og Heidis resultater på 50 meter er over gjeldende norgesrekorder.

På bakgrunn av helgas vurderingsstevner blir uttak til EM Luftvåpen i februar gjort i løpet av inneværende uke. Uttakene presenteres på våre nettsider når de er endelig godkjent av Toppidrettskomiteen, senest 15.12.19 i henhold til oppgitte uttakskriterier.

Se alle resultater fra helgens stevne i Meråker.

Se resultater fra stevnet på Kolsås for fredag, lørdag klokken 10:00, lørdag klokken 13:30 og søndag.