Ni skyttere får B-stipend fra Olympiatoppen i 2020

Hele ni skyttere får stipend fra Olympiatoppen i 2020. Aldri har flere skyttere fått støtte, og samlet tildeling fra Olympiatoppen er også høyere enn noen gang.

– Dette er både en bekreftelse på hvilket fremragende arbeid våre utøvere legger ned og at vi blir anerkjent for det samlede produktet Skytterlandslaget er i ferd med å bli. Vi har toppidrettsutøvere som jobber hardt hver dag for å utvikle seg og et konsept som OIympiatoppen er trygg på å støtte med sine ressurser, sier sportssjef for Skytterlandslaget Tor Idar Aune.

 • Total støtte til landslag og utøvere er 4,5 millioner kroner fra Olympiatoppen til Norges Skytterforbund fordelt på ulike prosjekt og skyttere.
 • Drift av landslag olympiske og paralympiske øvelser
 • Talentprosjektet Skytterlandslaget UNG
 • Utviklingsprosjektet PARA
 • Utøverstøtte
 • Overnattingsdøgn ved Olympiatoppen

B-stipend:
Erik Watndal, skeet
Heidi Sørlie-Rogne, rifle para
Henrik Larsen, rifle
Jeanette Hegg Duestad, rifle
Jenny Stene, rifle
Katrine Lund, rifle
Simon Kolstad Claussen, rifle

U-stipend:
Jon-Hermann Hegg, rifle
Jørgen Engen, skeet

For Jon-Hermann Hegg og Katrine Lund er dette første gang de oppnår status som stipendutøvere ved Olympiatoppen. I tillegg til økonomisk støtte gir stipendstatus også tilgang på fagressurser ved OLT innenfor fysisk trening, helse, mental trening, ernæring med mer. En stipendavtale forplikter også utøverne til seriøs satsing og rapportering av samlet trenings- og konkurransearbeid. Olympiatoppens kjerneoppgaver er å styrke daglig treningskvalitet, styrke relasjoner i prestasjonsteamene og styrke forberedelse og gjennomføring av konkurranser. Alt gjøres i samarbeid med sportssjef og trenere for de ulike gruppene.

– Vi jobber tettere med Olympiatoppen enn tidligere og opplever at samarbeidet utvikler begge parter positivt. Årets tildeling gir oss mulighet til å kjempe med de beste i verden også gjennom dette året og selvfølgelig i sesongens høydepunkt OL og PL i Tokyo. Vi er veldig glad og takknemlig for å bli sett og trodd på i vårt arbeid med våre aller beste skyttere. Olympiatoppens støtte er helt avgjørende for vårt arbeid med å oppfylle drømmene til våre utøvere, sier sportssjef Aune.

Sesongen 2020 er svært omfattende og vil bli rik på opplevelser for både skyttere og de som følger med på den internasjonale aktiviteten vår:

 • Olympiske og paralympiske leker
 • VM viltmål junior og senior
 • VM rifle/pistol/lerdue junior
 • EM luftvåpen rifle/pistol/viltmål junior og senior
 • EM rifle/pistol 25+50 meter junior
 • EM rifle para
 • EM lerdue junior og senior
 • Europeisk Ol-kvoteplasstevne for rifle/pistol
 • World Cup rifle/pistol/lerdue/para

I tillegg kommer deltagelse i andre internasjonale stevner for trening og forberedelse til dette. Norge har i dag fem kvoteplasser til OL og fire kvoteplasser til PL i Tokyo, men dette tallet kan utøkes gjennom sesongen.

– Vi er i en god posisjon til å utfordre de store skytternasjonene som India, Kina, Russland og alle de andre. Vi har spisset vårt produkt ytterligere nå denne sesongen får å se hvor langt vi kan strekke det. Det er et imponerende arbeid som legges ned av både utøvere og trenere, og jeg tror 2020 kan bli et virkelig godt år for norsk skyttersport internasjonalt. Vi er tålmodige i et langsiktig arbeid med å bli best i verden, men vi vil nok se at vi har kommet et godt stykke på vei i løpet av kommende sesong, sier Aune.