Tore Brovold og Harald Stenvaag oppnevnt til Norsk Idretts Æresgalleri

NSF er stolte av å kunne annonsere at to av våre siste medaljevinnere fra OL er oppnevnt til Norsk Idretts Æresgalleri.

Norsk Idretts Æresgalleri ble offisielt åpnet i Oslo Spektrum i januar 1991. Der ble om lag 150 utøvere og lag av Norges fremste toppidrettsutøvere gjennom tidene presentert med bilder og korte presentasjoner om hvem de var. Den gangen var det sportsjournalist og skytter Per Jorsett og fotograf Jan Greve som tilrettela Æresgalleriet.

I februar 2020 vil Æresgalleriet bli presentert i en ny digital versjon der utøverne og bildene vil bli tilgjengelige på en ny nettside. Nettsiden er et samarbeid mellom NTB og Norges Idrettsleder-Veteraner med støtte fra Kulturdepartementet.

I forbindelse med det nye Æresgalleriet på nett, har nye potensielle kandidater blitt vurdert av et utvalg bestående av Grete Johansen, Jann Post, Bjørge Stensbøl, Anne Thidemann og leder Petter Riiser. Utvalgets innstilling på nye kandidater til Æresgalleriet har vært behandlet av styret i Norske Idrettsleder-Veteraner og vi er stolte over at skytterne Tore Brovold og Harald Stenvaag er blant de nye utpekte medlemmene til Æresgalleriet.

Både Brovold og Stenvaag er svært meritterte norske skyttere, som også er de to siste utøverne våre som har tatt medaljer i OL. Stenvaag tok sølv på på 50m rifle liggende under OL i Barcelona 1992 og bronse på 50m helmatch under OL i Sydney 2000. Brovold skjøt seg til sølvmedalje i skeet under OL i Beijing 2008.

At de nå er innlemmet i Norsk Idretts Æresgalleri betyr at de for fremtiden vil stå blant Norges mest betydningsfulle utøvere.