Mattis Hembre satt ny norgesrekord under EM i Polen

Mattis Hembre satt i går ny norgesrekord i øvelsen luftpistol under EM i Wroclaw. Mattis fikk 570 poeng, noe som er to poeng over hans forrige norgesrekord på 568 poeng.

Med poengsummen 570 poeng havnet Mattis på 9. plass, kun tre innertiere fra finaleplass. Lagkompis, Erik Eknes, jobbet også veldig godt og avsluttet meget sterkt med en 98 serie. Erik fikk 558 poeng og 31. plass.

Ellers har det vært en solid norsk innsats i dette mesterskapet til nå. De norske juniorjentene ble nummer 6 i luftrifle team event konkurransen i dag. Jentene var kun 0,8 poeng fra å sikre seg en plass i finalen.

I går ble det 9. plass på Even Nordsveen og Anneline Tangen i øvelsen 10m viltmål mixed team i EM i Wroclaw. Juniorskytteren Elena Eikevoll Heltne hadde en god gjennomføring i sin mesterskapsdebut i luftpistol i EM i Wroclaw i går. Elena fikk 548 poeng og 42. plass. Ann Helen Aune hadde en tøff dag og endte med 524 poeng.

På riflesiden ble en veldig god laginnsats av de norske riflejuniorene i gårsdagens mixed team konkurransen. Julie P. Johannessen og Tobias Bernhoft Osa var bare 0,8 poeng fra å ta seg videre til semifinalen og havnet på 10. plass. Mari Bårdseng Løvseth og Ole Martin Halvorsen fulgte tett bak, og var 2,1 poeng unna semifinaleplass og havnet på 15. plass.

Tirsdag tok Julie Paulsen Johannessen en flott 6. plass i øvelsen luftrifle for junior kvinner og samme dag ble det også en flott mesterskapsdebut i et internasjonalt luftmesterskap for juniorene Tobias Bernhoft-Osa, Ole Martin Halvorsen og Sigmund Grimsrud. Tobias ble best av de norske juniorgutta i EM i Wroclaw i dag med 617,2 poeng og 33. plass.

For viltmål tirsdag endte Even Nordsveen til slutt på 18.plass på 10 meter viltmål menn senior med 553 poeng, etter en avslutning med seriene 84-95-93 til 272 poeng på den hurtige delen. Anneline Tangen ble nummer 12 i seniorklassen for kvinner med totalt 510 poeng på sine 60 skudd. Hennes hurtigdel hadde seriene 87-73-88 til 248 poeng.

De to norske junior mixed lagene i luftpistol med Ann Helen Aune og Mattis Hembre i lag 1 og Elena Eikevoll Heltne og Erik Eknes i lag 2, var også jevne i tirsdagens konkurranse og endte begge på 550 poeng og 18. og 19. plass i sin første konkurranse i dette EM.

EM Luftvåpen 2020 fortsetter ut helgen. Se hvordan du kan følge mesterskapet her!