Hegg Duestad 0,1 poeng fra EM-medalje

Jeanette Hegg Duestad var bare 0,1 poeng fra medalje i EM-finalen på 10 meter luftrifle i kveld. Hun endte på en 4.plass etter en meget sterkt gjennomført finale. Kun tre norske kvinner har hatt bedre plasseringer i denne øvelsen i EM-historien.

– Jeg skyter en veldig god finale og er misfornøyd med bare ett skudd som ble en tynn nier. God læring og selvsagt er jeg stolt over både prestasjon og resultat, selv om det er litt bittert akkurat nå, sa 21-åringen fra Vestfold etter finalen. Jenny Stene, som vant kvalifiseringen med europarekord, ble eliminert først ut av finalen og ble nummer åtte.

Henrik Larsen ble også nummer åtte i herrenes finale i Wroclaw i kveld. Etter omskyting om å fortsette finalen, ble han eliminert først ut etter duell mot ungarske Peter Sidi. Dette var Larsens andre EM-finale på tre mesterskap. I 2018 ble han nummer fire i finalen.

Jenny Stene satte europarekord med 632,3 poeng da hun vant kvalifiseringen tidligere i dag. Jeanette Hegg Duestad kvalifiserte seg også til EM-finalen som en av de åtte beste med sin 4.plass, etter å ha skutt 629,5 poeng. Det norske laget med Stene, Hegg Duestad og Johanna Reksten satte europarekord også i lagkonkurransen og er klar for lagfinalene søndag.

I mennenes kvalifisering ble Henrik Larsen nummer tre med 631,6 poeng og dermed til finale som en av de åtte beste. Det ble også tredjeplass i kvalifiseringen på lag sammen med Endre Hagelund og Øyvind Solbrekken Flatla, og dermed nok et norsk lag til finale i lagkonkurransen søndag.

Les mer om hvordan du følger EM Luftvåpen 2020 i Polen her.