EM-sølv til Norge

Jenny Stene (21), Johanna Reksten (20) og Jeanette Hegg Duestad (21) vant EM-sølv i lagkonkurransen på 10 meter luftrifle i Polen søndag, etter tap for Russland i gullfinalen. Og det i røde, hvite og blå parykker for anledningen.

Norge tok ledelsen 4-0 i finalen, men Russland kom sterkt tilbake og hadde hele fire «matchballer» på stillingen 15-7. Men Norge svarte opp og reddet tre av dem, før de på det avgjørende enkeltskuddet var 0,1 poeng bak Russland, som dermed vant to nye poeng til seier 17-13 i gullfinalen.

– Det var nesten vi tok russerne, men vi må være fornøyde uansett. Flott opplevelse og artig med medalje, sa Jenny Stene.

– Vi ønsker å ha det gøy både i forberedelse til og gjennomføring av konkurranse. Derfor dro vi fram parykkene i rødt, hvitt og blått i dag. Vi koste oss på standplass og er veldig glad for sølvmedaljen, sa Jeanette Hegg Duestad. Mens de to andre har representert Norge i både EM, VM og World Cup tidligere, så var dette seniordebut for Johanna Reksten.

– Det er fantastisk å vinne medalje for Norge sammen med Jenny og Jeanette, og jeg er svært fornøyd med egen innsats også. Finalen var herlig å skyte, selv om det dunket hardt under dressen noen ganger, sa Johanna Reksten.

– Sølv i EM er en stor prestasjon. To europarekorder fra kvalifiseringen det samme. Jeanette og Jenny var også i den individuelle finalen i går og samlet sett er dette oppsiktsvekkende av svært unge utøvere, som fortsatt har mye å gå på. De overrasker og imponerer stadig. Dette er stort, sa sportssjef Tor Idar Aune.

I finalen av lagskytingen skyter alle seks finaledeltagere samtidig ett skudd av gangen. Poengsum regnes for hvert lag samlet og beste poengsum etter hvert enkeltskudd gir to poeng, mens uavgjort gir ett poeng. Første lag til 16 poeng vinner finalen.

I første kvalifiseringsrunde, som var innlagt i den individuelle konkurransen lørdag, satte det norske laget europarekord. I søndagens semifinale ble de kun slått av Russland og dermed gikk de to lagene direkte til gullfinale søndag kveld i Wroclaw. I semifinalen skjøt Jeanette Hegg Duestad 208,8 poeng, Jenny Stene 208,7 poeng og Johanna Reksten 208,4 poeng – en sterk lagprestasjon til samlet 625,9 poeng.

På det russiske laget i finalen skjøt Anastassiia Galashina, som vant EM-sølv lørdag, regjerende verdensmester i den andre OL-grenen 50 meter helmatch, Yulia Karimova og Daria Boldinova.