Klassifiseringssamling for paraskyttere gjennomført i helga

I helgen ble det avholdt klassifiseringssamling for paraskyttere i Alfhallen på Kisen. Her ble det en dag på skytebanen med trening, i tillegg til klassifiseringen som var på Scandic Hotel Gardermoen på søndag.
Tekst og foto: Integreringskonsulent Gyda Nordhagen

Totalt var det ni utøvere og ledsagere tilstede på samlingen, derav fem rifleskyttere og fire pistolskyttere. Det var en glede og se en god og blandet gruppe både aldersmessig og geografisk jobbe godt og engasjert på sammen på banen. Som hjelpetrenere bisto Sina Busk på rifle og Petter Bratli på pistol. Alle skytterne fikk gode treningsøkter på lørdagen før klassifiseringen sto for tur på søndag. Tilbakemeldingene gir et bilde av at det var en god samling, med mye bra faglig input (og mye gøy).

Vi takker for godt engasjement, mye trykk på trening og en herlig og positiv gjeng både på og utenfor banen.

Se stemningsvideo fra klassifiseringssamlingen:

Hva er klassifisering for paraskyttere?
For å få status som funksjonshemmet skytter, må du gjennom en medisinsk test. Testen består også av bedømmelse av generell helsetilstand, men først og fremst skal den avdekke hvor stort handikap den enkelte har. For å bli klassifisert, må du ha minimum 30% reduksjon i funksjonalitet. Klassifiseringen er et verktøy for å tildele den riktige klassen for den enkelte, men også hvor mye støtte den enkelte trenger for å få en mest mulig rettferdig klassifisering.

Alle som er nasjonalt klassifisert, kan delta i nasjonale stevner og mesterskap i rifle og pistol. For å delta internasjonalt må de ha internasjonal klassifisering, noe du får første gangen du representerer nasjonen i en av de større konkurransene. Du kan fritt trene i klubb uten å være klassifisert, i tillegg kan du delta på nasjonale stevner under klassen “SH åpen”. Minimum en gang i året arrangeres det en klassifiseringsamling, der skytterne får mulighet til å gjennomføre en klassifisering.

Det blir flere aktiviteter for paraskyttere utover våren, følg med her på skyting.no for mer informasjon fremover. Dersom du har spørsmål om paraskyting, ta gjerne kontakt med vår integreringskonsulent Gyda Nordhagen på e-post gyda.nordhagen @ skyting.no

Fotogalleri: