Reisebrev fra klubbesøk i Stord og Haugesund

Vår klubbutvikler Wenche Horten er stadig på reise og besøker klubber landet rundt og har i februar vært på besøk hos klubber i Stord og Haugesund.

Tekst og foto: Wenche Horten

Første sted jeg besøkte var Stord. Her møtte 10 trivelige skyttere for å si hva de tenker kan gjøre klubben enda litt bedre. Det er alltid noe en kan gjøre noe med og alle forslag er like viktige, men man bør helst jobbe kun med tre om gangen. Dette for at det faktisk blir gjort det som en bestemmer seg for å gjøre noe med.

Stord PK er en aktiv klubb som i tillegg til egne treninger leier ut banen til bueskyttere og politiet.
Her skytes både luftpistol, fin, grov og felt. De har en veldig fin bane med 20 skiver. Pensjonister i klubben har to dager i uka der de møtes og skyter på formiddagen, så her er det aktivitet til enhver tid.

Her ønskes mer oppfølging og aktivitet for eksisterende medlemmer. For å få til dette vil man prøve å sende ut en forespørsel til medlemmene der en spør:

  • Hva vil du med klubben?
  • Hva skal til for at du ønsker å skyte?

Dette er veldig smart synes jeg. Rekruttering står også på planen til Stord PK. Her er det lurt å få til en fadderordning så en kan følge opp nybegynnere.

Klubben har anskaffet seg elektroniske skiver fra Megalink og de ønsker seg en superbruker av nettopp dette – noen til å drifte de elektroniske skivene. Dette er vel noe de fleste klubber ønsker seg.

Haugesund PK
Haugesund PK har jeg lenge tenkt jeg skulle besøke. Jeg har jo naturligvis hørt om den nå svært så berømte Kuleisen.

Klubben, som ble stiftet i 1964, flyttet inn i nye lokaler i januar 2019. Men før de flyttet inn ble det brukt utallige timer med dugnad for å få et så fint anlegg. Før det hadde de skytebane inne i en tunnel. Luftfuktigheten var ekstremt høy og det var et kaldt lokale. Det var nok veldig godt å komme seg bort derfra.

Wow, sier jeg bare i det jeg går inn døra til Kuleisen. Klubben deler lokaler med curling. For et anlegg denne klubben har. Det er en stor klubb med 450 medlemmer. De har en av de største og mest aktive pistolklubbene i Norge.

Noen av medlemmene i Haugesund PK. Øverst fra venstre: Jan Egil Nes, Svein Arild Hetland, Terje Eik-Nes, Lorentz Olaisen, Kjell Erik Olaisen, Ole Martin Bentsen. Nederst fra venstre: Torbjørn Fjeldheim, Kjell Olav Nuntun, Gunnar Orthe.

Haugesund Pistolklubb har to 25-meters baner og i tillegg kan ene banen utvides til 50 meter. De har også en egen luftskytterbane.

Her tilbys medlemmene skyting i flere pistolprogrammer, og med de fleste våpentyper. Denne klubben har også eventer for bedrifter flere ganger per måned. Det er jo fantastisk. Både med tanke på penger i kassa og jeg vil tro det kan rekruttere også.

For å drifte en så stor klubb så må det mange til for å ta i et tak. Hele 63 skyteledere har klubben, og av de er 55 standplassledere.

Uansett hvor bra en klubb er så er det alltids noe som klubbens medlemmer ønsker seg skal bli bedre. Det kom masse bra forslag fra de fremmøtte. Et stort ønske var et organisert treningsopplegg. Så her vil det bli fokusområder å jobbe med. Slik som pustetrening, siktetrening og pressavtrekk. Og mere til.

Det sosiale er også et stort ønske at skal bli bedre. Så her vil det fremover bli pussekveld, ladekurs/ladekvelder. Ungdomskvelder og aktiviteter.

Her kom også frem et utrolig bra forslag, nemlig salg og byttedag! Ta med utstyr eller våpen og selg eller bytt i klubben. Det er en veldig god ide. Jeg er spent på hvordan det vil gå.

Jeg gleder meg til å følge med på disse to fine klubbene fremover.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.