Erik og Ruben var Norges beste

Ruben Grønbeck Lillerud skjøt mesterlig på siste dag av World Cup på Kypros og ble beste norske skytter i OL-trap. Vi oppsummerer WC-runden i Larnaca der skeetskytteren Erik Watndal sto for den aller beste prestasjonen.

I vrimmelen av Corona-informasjon før helga ble det aldri tid til oppsummering av forrige ukes World Cup på Kypros. En konkurranseuke der det bare lyktes nesten for våre seks skyttere i aksjon i de to OL-grenene i lerdue.

Malin Farsjø var nok en gang ensom norsk kvinnelig skytter i denne World Cup-runden. I februar imponerte hun stort med 5.plass i Kypros Grand Prix, men tilbake på øya en måned senere så lyktes hun ikke helt. 25 treff på den midterste serien var strøkent, men med seriene 21-20-25-21-23 havnet hun til slutt på 27.plass, åtte treff bak finalegrensa, med sine 110 treff.

I herreklassen i skeet leverte Erik Watndal den beste norske prestasjonen på Kypros med en 16.plass. Med en 23-runde i starten var han på etterskudd tidlig i en av de tøffeste World Cup-konkurransene noen gang. Finalegrensa endte til slutt på hele 123 treff, som vi ikke har sett i en WC-konkurranse på over fem år. Alle de tre norske skeetgutta startet forsiktig, men viste etter hvert at nivået er inne. Både Erik Watndal og Jonas Filtvedt avsluttet med 74 av 75, mens Jørgen Engen var på samme vei før han mistet noen duer helt mot slutten.

– Vi mangler ennå litt på å kjempe helt øverst, men jevnt godt likevel. Både gutta og Malin har fått trent godt hjemme og på treningsleirer på Kypros i vinter. Jeg tror vi er i rute og regner med at vi får vist det utover våren, sier landslagstrener Ole Henrik Gusland.

På OL-trap lå Espen Unneland helt oppe på 16.plass etter første dag, bare en due bak finalegrensa etter 22-24-25 på de tre første seriene. Espen har tatt nye steg denne vinteren og vant det store GP-stevnet i Malaga i januar, foran blant annet den regjerende verdensmesteren Coward-Holley. Også i WC Kypros fikk han vist sitt potensiale, men dessverre gikk det tyngre andre dag og han endte på 56.plass, sju treff bak finalegrensa.

Men Ruben Grønbeck Lillerud tok ansvar på dag to og skjøt 48 treff og klatret oppover på listen. Med 23-20-23-24-24 fikk unggutten fra Romerike, som fortsatt holder junioralder, virkelig vist at han har jobbet godt i vinter og er klar for årets mesterskap.

– Espen lærer for hver gang vi er ute. Han imponerer meg den første dagen og jeg er så glad for at han får erfaring med å være blant de beste. Ruben har fire flotte runder og en 20-runde der mye skjer rundt ham under skyting. Også fin erfaring. Gutta er på vei og jeg håper vi får flere sjanser senere i år, sier landslagstrener Magne Østby.

Akkurat det er usikkert. Prøve-EM i Frankrike er avlyst og World Cup i India er foreløpig utsatt.