Kartlegging av skyttere med hørselshemminger i Norges Skytterforbund

Med bakgrunn i Deaflympics som skal arrangeres i Brasilia, Brasil i desember 2021 ønsker Norges Skytterforbund og starte en kartleggingsprosess av våre skyttere med hørselshemminger. Dette både med tanke på representasjon under mesterskapet, men også det generelle tilbudet til hørselshemmede i forbundet.

Derfor oppfordrer vi skyttere og klubber med aktuelle skyttere til å ta kontakt med vår integreringskonsulent, Gyda Nordhagen. På denne måten kan vi skape en oversikt, og se på mulighetene for tilbud og aktiviteter i fremtiden, også uavhengig av Deaflympics.

Deaflympics
Deaflympics er det største mesterskapet for hørselshemmede, og arrangeres i likhet med de andre olympiske leker hvert fjerde år. I skyting konkurreres det i rifle på 10- og 50 meter, og i pistol på 10- og 25 meter. Mer om øvelser og regler rundt skyting under lekene finnes her.

I henhold til reglementet rundt utøvere, er det en grense på at hørselnedsettelsen minst skal være på 55 desibel på det beste øret. Dersom det skal være aktuelt for hørselstest, ta kontakt med integreringskonsulenten for mer informasjon om dette.

Dersom du vil lese mer døveidrett, finner du nyttige lenker her:

Er det noen videre spørsmål knyttet til skyting for hørselshemmede eller Deaflympics er det bare å ta kontakt med Gyda Nordhagen på e-post: gyda.nordhagen @ skyting.no