NSF søker fortsatt arrangør av Landsstevnet for rekrutter 50m rifle. Søknadsfristen er utsatt til 20. april.

Hva er Landsstevnet for rekrutter?

Landsstevnet for rekrutter er et landsomfattende arrangement for rekrutter t.o.m. 16 år. Det avholdes Landsstevne for luftpistol og luftrifle, vanligvis i mars-april, og Landsstevne for 50m rifle, vanligvis i august. Stevnene er åpne for alle uansett sportslig nivå, og rekrutter trenger ikke medlemskap i klubb for å delta

Program

I Landsstevnet for 50m rifle skytes det standardprogram for liggende etter samme regler som i vanlige konkurranser. I Åpen rekrutt skyter man etter samme regler som i øvrige klasser.

Det er lagskyting i alle klasser med unntak av Åpen rekrutt. Hvert lag skal bestå av tre skyttere. Skyttere i Åpen rekrutt kan ikke inngå i lag i andre klasser. For rifle kan en klubb sette inn skyttere fra klasse R-12 for å få fullt lag i R-14. Dette gjelder kun om klubben ikke kan stille rent lag i R-12.

Det er også mulig for arrangør å arrangere andre øvelser i tillegg til standardprogram for liggende.

Premiering

Klassevinnerne tildeles godkjent gylt medalje. Skyttere på andreplass tildeles godkjent sølvmedalje og skyttere på tredjeplass tildeles godkjent bronsemedalje. I klasse Åpen rekrutt foretas det ikke rangering etter resultat, og det deles derfor bare ut deltakerpremie og diplom. I resultatlisten skal deltakerne sorteres alfabetisk etter fornavn eller etternavn, uten plasseringssiffer foran, men med poengsummen bak.

Godkjent skjold tildeles klubbene med de tre beste 3-mannslag uavhengig av antall deltakende lag. Skjoldene deles ut i valørene gylt, sølv og bronse. Det er opp til arrangørene å i tillegg premiere den enkelte deltaker på lagene.

Utgifter til diplomer, medaljer og skjold bekostes av forbundet.

Søknad

Søknadene sendes til NSF ungdomsutvalg ved leder Anneline Tangen, e-postadresse: annelineht @ skyteidrett.no

Søknadsfristen er utsatt ti mandag 20. april.