Jysk-stipend til paraskytter Paul Aksel Johansen

Jysk deler hvert år ut stipend til parautøvere som utmerker seg innenfor sin idrett. I 2020 går stipendene til Paul Aksel Johansen, Aida Dahlen og Fredrik Solberg.

De som utnevnes til Jysk-stipend har utvist gode holdninger og fått gode resultater internasjonalt. Alle utøverne satser mot sine idretter og har som mål om å komme til Paralympics i Tokyo 2021. Med 25.000 kroner hver får de noen ekstra midler til å satse mot sitt store mål.

Større spillerom
Paul Aksel Johansen er skytter for Ørland pistolklubb og er utøver på Skytterlandslaget. Under de paralympiske sommerleker i 2012 deltok han i skyting 10 meter luftgevær og 50 meter rifle liggende. Johansen satser videre og har som mål om å komme til Paralympics i 2021.

– Å bli tildelt Jysk-stipendet er utrolig stort. I en idrett der kostnadene er høye gir dette meg muligheten til å heve kvaliteten i treningen ytterligere. I skytesporten teller hver millimeter og stipendet gjør at jeg har et større spillerom for å optimalisere satsingen mot Paralympics i Tokyo 2021, sier Paul Aksel Johansen.

Parabordtennisspiller Aida Dahlen fra Randesund IL og parasvømmer Fredrik Solberg fra Tønsberg Svømmeklubb mottar også Jysk-stipendet for 2020.