Ærespris til Jørgen Holden

Jørgen Holden fra Nordre Land sportsskyttere ble hedret med Oppland Skytterkrets sin Ærespris da kretsen hadde sitt årsting på Biri rett før pinse.

Den pensjonerte geitebonden fra Røn i Valdres fikk prisen for sin lange og innholdsrike skytterkarriere, spesielt innen døve-idretten hvor han er den utøveren i verden som har flest deltakelser i Deaflympics (OL for døve). Hele 12 ganger har han tatt del i den globale mønstringen for hørselshemmede. Det har resultert i to gull-, seks sølv- og fem bronsemedaljer.

Holden har ni deltakelser i EM før døve med hele 45 (!) medaljer som synlige bevis. Også blant funksjonsfriske har han markert seg innen skyttersporten. Han har vunnet tre gull fra nordiske mesterskap for veteranskyttere og han kan vise til to norske mesterskaps-gull.

Hovedøvelsene til den treffsikre vestreslidringen har vært, og er miniatyrskyting på 50 meter – spesielt 60 skudd liggende – men også halvmatch.

– Vi er stolte over å ha en slik flott representant i medlemsrekkene våre, sa kretsleder Tore Morten Davidsen da han overrakte det synlige beviset på heder og ære.
Nå sikter Jørgen Holden seg inn mot et nytt Deaflympics som går av stabelen neste sommer. I den sammenhengen er han en av de «øremerkede» kandidatene son potensiell representant for de norske fargene nok en gang. Det skorter i hvert fall ikke på erfaringer.

Og treningsbanen han har i egen skogteig hjemme i Vestre Slidre blir flittig benyttet i jakten på den stødigste formen.