Håkon Sørli er tilbake i Norges Skytterforbund

Tidligere prosjektleder og landslagstrener for Skytterlandslaget UNG, Håkon Sørli, er tilbake som leder av et annet prosjekt i Norges Skytterforbund det kommende året.

Håkon vil vikariere i 50% av Malin Westerheim sin stilling som prosjektleder for et samarbeids- og utviklingsprosjekt (UPPI) med Olympiatoppen. Malin går ut i svangerskapspermisjon i løpet av sommeren.

Prosjektet går på rekruttering og utvikling av nye, unge parautøvere og er finansiert med midler fra Stiftelsen VI. Prosjektet i sin helhet har et langsiktig mål om å få flere mennesker med funksjonsnedsettelser inn i idretten, særlig med fokus på å få unge utøvere i kontakt med idrett i ung alder som et forebyggende tiltak for både fysisk og mental helse, men prosjektet gir oss også mulighet til å satse på ungt utøvere som fremtiden i norsk idrett.

– Jeg er veldig glad for å komme i gang med arbeid i NSF igjen – denne gangen i en ny og spennende rolle. Jeg har jobbet og reist en del med parautøvere før, så jeg har allerede en del kjennskap til både miljøet og hvilke muligheter som finnes, sier Håkon Sørli.

Håkon har så langt skapt seg en innholdsrik karriere i skytesporten både som utøver, trener, prosjektleder og tidligere assistent for en av våre aller beste parautøvere. Dette gir Håkon et godt grunnlag for å kunne jobbe tett inn mot nye parautøvere som ønsker å etablere seg både på bredde- og toppnivå i sporten vår.

– Nå blir jobben min å sørge for at unge parautøvere får den oppfølging og de muligheter som de fortjener. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med både etablerte og nye skyttere, og jeg håper å kunne være med på å bidra til å skape idrettsglede og at utøvere kan nå målene sine, sier den påtroppende prosjektlederen, som i tillegg til denne oppgaven skal fortsette i sin jobb som kjørelærer ved siden av.

– Vi er trygge på at Håkon kommer til å gjøre en god og solid jobb gjennom denne perioden, og at all hans kunnskap og erfaring kommer både forbund og utøvere til nytte i den jobben han skal gjøre. Håkon er en svært dyktig og riktig mann for jobben, sier Westerheim. Den påtroppende vikaren har allerede startet i jobben, og overlappingen har kommet godt i gang. Han vil jobbe tett med Gyda Nordhagen som er NSFs integreringskonsulent og vikarierende paralandslagstrener Sina Busk.

– Håkon var så godt likt av både utøvere og trenerkolleger i hans forrige periode på Skytterlandslaget, at det gleder oss veldig at han er tilbake. En sindig, rolig ung kar med stort overblikk og forståelse av hvordan alt henger sammen. Med Håkon i teamet blir både Skytterlandslaget og Skytterforbundet et bedre sted å være for både nye og etablerte utøvere, sier sportssjef Tor Idar Aune.