Sina satser på trenerrollen

Tidligere rifleskytter og utøver på Skytterlandslaget, Sina Busk, trer inn som vikar for paralandslagstrener Malin Westerheim som skal ut i svangerskapspermisjon i løpet av sommeren.

Sina går inn som vikar i de resterende 50% av Malin sin stilling som utgjør landslagstrenerrollen for Skytterlandslagets parautøvere.

– Jeg ser veldig frem til å jobbe med både utøvere og andre trenere på Skytterlandslaget. Jeg er svært motivert og håper å kunne bruke av min erfaring og kunnskap inn mot laget, sier Sina Busk.

Den tidligere toppskytteren la opp sin internasjonale satsing som utøver i 2018, og imponerte stort i sin siste World Cup i München med 628,1 og en 15. plass, i det som årlig regnes som den tøffeste verdenscupkonkurransen for olympiske øvelser.

I VM 2014 vant hun gull og satte verdensrekord i lagkonkurransen på 50 meter liggende sammen med Karoline Hansen og Jenny Tovseth Vatne i juniorklassen. Som senior vant hun EM-bronse på 300 meter helmatch i 2017 og ble nummer ti i samme øvelse i VM 2018 i Sør-Korea, som ble hennes siste internasjonale konkurranse som norsk landslagsutøver. Sina har i tillegg gjennom flere år tatt på seg mindre treneroppdrag via både forbund, krets og klubb.

– Det har vært en drøm å få jobbe som trener etter at jeg selv la opp min egen satsing, og jeg gleder meg masse til å komme i gang. Jeg regner med at både utøverne, og kanskje mest jeg, kommer til å lære mye i tiden fremover, sier Sina Busk.

I etterkant av toppidrettskarrieren har hun jobbet som politibetjent på Oslo Airport Gardermoen og dermed fått bryne seg på helt andre utfordringer i hverdagen. Dette har gitt henne god ballast som hun kan ta med seg inn i lederskapet som landslagstrener.

– Det har vært viktig for oss å finne en vikar som kan videreføre det arbeidet som begynner å sette seg i utøvergruppen nå i tiden frem mot det utsatte Paralympics i 2021. Det å få Sina med på dette arbeidet føles trygt og riktig. Jeg er sikker på at med hennes erfaringer både fra idretten og politiarbeidet, vil hun kunne skape et tydelig og godt lederskap, samt ivareta og videreutvikle utøverne på en god måte, sier Westerheim.

Overlappingen er i gang og Sina Busk vil ta over landslagstroppen fullt og helt i løpet av sommeren. Derfra venter en spennende høst med både samlinger og konkurranser, og nye utfordringer for den vikarierende landslagstreneren.

– Vi synes det er kjempeartig å få Sina inn på Skytterlandslaget igjen og liker hennes entusiasme og lyst til å bidra inn mot parautøverne. Hun vet hva som kreves for å bli en god internasjonal skytter og vi opplever henne i tillegg både som nysgjerrig og ydmyk for oppgaven. Det alle viktigste for en trener er å skape en god relasjon til utøverne og det er vi trygge på at Sina vil klare, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.