Erik og Malin til topps i NM-veka Skeet

Innledende kvalifiseringer til finalen har blitt gjennomført tidligere denne uken, og i dag har det vært duket for finaleskyting på Løten.

Med direktesending av en svært spennende skeet finale for menn, var det duket for en god dag på banen. Noe som senere på dagen ble bekreftet med en forbedret Norgesrekord.

Nervepirrende finale:
Herrene startet finaledagen med en nervepirrende finale da Erik Watndal «kom litt skjevt ut», som han selv sa. Likevel holdt han et høyt nivå på siste del av finalen, og vant gullmedaljen foran Harald Jensen – som også gjennomførte en god finale. Bronsemedaljen var det Jonas Filtvedt som vant.

            
Watndal og Jensen om den spennende finalen.       Pallen, Skeet menn.

– Nå er det OL som er målet, sier Watndal til NRK etter skyting. Og fortsetter med at han håper det vil bli arrangert konkurranser slik at han kan prikke formen frem til neste sommer.

Du kan høre hva Erik Watndal sa til idrettsforbundet etter finalen her:

Ny norsk rekord
Like etter var det kvinnene som gjennomførte sin finale, der Malin Farsjø ble Norgesmester. I tillegg sikret hun navnet sitt på den nye norske rekorden i skeetfinale for kvinner med 47 treff. Dette var 1 poeng forbedring av hennes gamle på 46 treff. Barbro Breivik fikk 44 treff i finalen.

Mer om Malin, skeet og hennes satsning på landslaget kan sees her:

Juniorfinalen:
Espen Teppdalen Nordsveen ble Norgesmester etter 44 treff i finalen foran Håkon Saxrud med 35 treff. Det var Elias Odland som vant bronsemedaljen, mens Sander Lisarud fikk fjerdeplassen under årets NM. Mange gode resultater i solvarmen også av juniorene!

Skeet, junior

Alle resultatene kan finnes på leirdue.net her.