«Distansnordisk» for rifleveteranene i september

Årets nordiske mesterskap for rifleveteranene skulle gått i Finland i sommer, men koronapandemien satte en stopper for dette. Men Svenska Sportskytteveteraner Gevär har invitert til hjemmebane-nordisk, eller distanstävling som svenskene kaller det.
Tekst: Svein-Erik Tosterud

Arrangementet avvikles i perioden 11. til 13. september, og det betyr at de norske skytterne kombinerer med NM for veteraner i Levanger 11. og 12. september. Svenskene, finnene og danskene skyter på sine hjemmebaner 12. og 13. september.

Grenene det konkurreres i går alle på 50 meter, og alle veteranklassene skyter 60 skudd liggende. Veteran 45 og 55 skyter også vanlig halvmatch, mens Veteran 65 og 73 skyter den nokså ferske grenen 30 kne pluss 30 liggende. Det er også lagskyting, der hver nasjon kan stille med maksimalt to tremannslag i hhv. 60 skudd liggende, halvmatch og 30+30-match.

Individuelle prestasjoner belønnes kun med æren, mens det er medaljer å hente i lagskytingene. Det er ca. 30 norske veteraner som har meldt seg på den nordiske hjemmebanekonkurransen.