Reisebrev fra klubbesøk i Skjåk

Vår klubbutvikler Wenche Horten er stadig på reise og besøker klubber landet rundt og har i september vært på besøk hos Skjåk pistolklubb.
Tekst og foto: Wenche Horten

“No ser eg atter slike fjell og dalar…”

Nå måtte jeg bare ta meg en tur tilbake til Skjåk Pistolklubb som ligger så vakkert til i Gudbrandsdalen. Klubben som «noen» i bygda ikke trodde var annet en for voksne karer som sto og skjøt på en blink.

Så feil kan en ta. Det er så mye mer enn det. Det er for ungdommer og kvinner også dette. Folk i alle aldere. Her er ingen øvre aldersgrense. Nå har klubben bestemt seg for å benytte seg av trenerpoolen.

Gratis trenerbesøk i din klubb – for godt til å være sant? Nei, det er det faktisk ikke. NSF har en egen trenerpool som står til din disposisjon!

Trenger klubben din trenere og/eller skytterne i ditt lag nye ideer til treningene? Hvorfor ikke få et gratis besøk av en inspirerende trener? Tilbudet er rettet mot følgende målgrupper: Barn og ungdom i alderen 13 – 25 år, og kvinner og mennesker med funksjonsnedsettelser i alle aldre.

Og nå da klubben har bestemt seg for å benytte seg av trenerpoolen så kan kvinnene bys opp til skyting også. Jeg tenker at det er en veldig fin måte å rekruttere jenter/damer og ungdommer til klubben på. Her får de da god opplæring av en trener som besøker klubben.

Og ikke nok med det, jammen har klubben fått et treningsstudio i rommet ved siden av skytterhallen. Nå er det fullt mulig å trene for å få forebygge belastningsskader og for å bedre kondisjon om en ønsker det.

Skjåk Pistolklubb holder til i fantastisk fine lokaler i Skjåk, men halve styret er fra Lom. Det er skyttere fra Lom og Skjåk som sammen driver klubben og det er fantastisk at en kan ha ei bane sammen. Lom har ikke pistolklubb så de er i aller høyeste grad interkommunale.

Jeg ble litt rørt da jeg reiste fra Skjåk. Da Harald på 80 år spurte om jeg snart kom igjen.

– Det er jo din klubb også, sa han.

– Jeg glemmer aldri første gang du var her, da du kom med de gule lappene dine. Vi skulle skrive ned hver for oss hva vi ønsket skulle bli bedre i egen klubben. Alle skrev det samme. Vi ønsker oss Skytebane, sa Harald.

De har gått fra ingen skytebane og 20-25 medlemmer til flunkende ny skytterhall og 70 medlemmer. Det er ca 2200 innbyggere i bygda. Ikke dårlig det! De har virkelig stått på for å få så fin skytterhall.

Her som over alt ellers så vil det være en utfordring med koronapandemien. Men, alle smitteverntiltak er fulgt. Så en føler det er trygt å være der. Nå får en bare håpe at dette ikke blir altfor langvarig så det går ut over rekrutteringen.

Jeg skjønner at det betyr mye for klubbene å få besøk på hjemmebane. At de blir sett der de er.
Gleder meg alt til neste gang jeg møter disse fine skytterne!

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.