Se foto og resultater fra NM FITASC Sporting 2020

NM FITASC Sporting 2020 ble avholdt av Eidanger JFL forrige helg, og rundt 130 skyttere i alle aldre tok turen til mesterskapet til tross for surt vær og krevende forhold.

Mesterskapet ble et veldig bra samarbeidsprosjekt mellom Eidanger JFL, Kroken, Brunlanes og Team Hagleskyting som står for due oppsettene.

Utøverne fikk layout’er satt opp av 3 forskjellige klubber (Kroken, Brunlanes og Team Hagleskyting), så det ble 6 (3×2) varierte baner, med store variasjoner. Det har vært bortimot 42 kastemaskiner i drift i helgen. Mange timer var lagt ned i forkant av dette NM’et, da dette er det mest krevende å gjennomføre innen leirdueskyting som vi arrangerer her i Norge. Denne typen NM krever mye logistikk, men dette har blitt utført til gangs!

Temperaturen på banen var nede i 5 grader, og det har blåst såpass at flagget måtte heises på nytt etter at snora røk i vinden. Måtte godt utpå søndagen før sola kom tittende frem og gjorde temperaturen litt mer hyggelig for skytterne.

Litt utfordringer skal det være på et NM, så resultatene har variert, men det har vært utelukkende positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Håper det frister til mersmak for kommende sesong, som vi håper blir mer mot det normale enn hva dette året har bydd på for mange.

Mesterskapet endte opp med med omskyting i tre klasser; Åpen, damer og veteran. I åpen klasse hadde de 3 beste, lik poengsum. I damer og veteran, så var det kampen mellom sølv og bronse som gjaldt. Skytterne visste å holde spenningen oppe for publikummet som fulgte med helt mot siste slutt.

Det som ellers er så kjekt med denne sporten er allsidigheten. Helgens yngste deltaker Oscar Bratlie er bare 12 år, mens den eldste deltakeren var Jan Aanes er hele 82 år. Det synes vi er flott!

Eidanger JFL stilte sitt flotte anlegg til disposisjon for NM’et. Her har det skjedd mye i løpet av de siste årene, takket være utbyggingen av infrastrukturen som går like ved. Støyen fra motorveien gjør at de kun har fem dager i året hvor det er skytestopp. Anlegget har per i dag 1 trap bane, 3 Compak Sporting-baner og 5 leirduestiposter. Eidanger JFL deler anlegget med Porsgrunn PK, som også har en del baner på stedet. Mye vil nok skje i tiden fremover, så her vil mulighetene til flere arrangementer dukke opp vil vi tro!

Se alle resultater fra mesterskapet.
(For resultat fra Åpen klasse, se «Resultater sammenlagt (etter bane)»)

Fotogalleri:

Åpen klasse: Gull: John- Ole Elseth Nordskog, Siljan S.S. Sølv: Nicolai Ynnesdal, Bømlo S.S.K. Bronse: Svein- Martin Tyreng, Moss og Omegn J.F.F
Dameklassen: Gull: Ann Synnøve Arnestad, Nordvegen L.K. Sølv: Åshild Camilla Nordli, Åmot J.F.F. Bronse: Veronica Lilleødegård, Brunlanes S.S
Juniorklassen: Gull: Nicolai Ynnesdal, Bømlo S.S.K. Sølv: Nicolai Wagner, Team Hagleskyting. Bronse: Ludvig Løvall, Brunlanes S.S
Veteranklassen: Gull: Jon Salve Håkedal, Team Hagleskyting. Sølv: Tommy Fjelde, Stavanger L.K. Bronse: Henning Solem, Siljan S.S.