Reisebrev fra klubbesøk i Rogaland

Vår klubbutvikler Wenche Horten er stadig på reise og besøker klubber landet rundt og har nylig vært på besøk hos klubber i Rogaland.
Tekst og foto: Wenche Horten

Så gikk turen for meg fra øst til vest. Nå har høsten kommet og jeg fikk et skikkelig høstvær med regn og vind der jeg kjørte ut til Karmøy jeger, fisker og naturvernforening. Men hva gjør vel det tenker jeg der jeg kjører på smale svingete veier med havet på ene siden av meg og villsauer på andre siden. Jeg blir så fascinert av hvor vakkert land vi har.

Det er et imponerende anlegg som er pusset opp for 3,5 millioner som møter meg. Det er tilrettelagt asfaltert bane for funksjonshemmede som vil skyte figursti. Alt inne i klubbhuset er tilrettelagt for funksjonshemmede også. Her er alt på stell med hilsing med albuen og antibac i døra inn i klubbhuset. 

De planlegger nå å bygge ut enda mer for å kunne arrangere et NM. Her skal bli plass til campingvogner og bobiler. 

Dette er en klubb som sammen med Stavanger, Jæren og Bømlo ønsker å danne en klubb som igjen sammen kan arrangere stevner og NM. Det er jo utrolig smart å kunne samle de ildsjelene som er i en klubb til en større gjeng som kan klare å ta på seg større arrangement. De ønsker å bygge opp en kraftig klubb som kan takle det meste.

Jon Kvilhaugsvi fra Karmøy jeger, fisk og naturvernforening.

Nå er det jo slik at det er Norges Jeger- og Fiskerforbund som eier de aller fleste lerduebaner i Norge. Vi trenger et godt samarbeide på tvers av klubber og forbund. Det er en vinn-vinn- situasjon tenker jeg. Vi er jo alle skyttere. Jeg er så spent på hvordan dette blir da disse her får funnet et godkjent navn og dannet en gruppe skyttere som brenner for leirdueskyting. Det blir spennende tider. 

Haugesund Pistolklubb

Jeg tar meg en tur innom Kuleisen i Haugesund på kvelden. Vi hadde en klubbutviklingskveld der den i februar i år. Sammen ble det lagt mange planer for klubbens fremtid. Og rekordmange gule lapper med forslag ble notert ned. Men, så kom korona og ødela så mye. Det er uvirkelig og trist. 

Så den tiltaksplanen får stå videre den. Men kjekt å vite hva en skal jobbe med da ting blir litt mer normalt. 

Men, det skal de ha denne gjengen i Haugesund. De var like blide. Her er det antibac og retningslinjer for hvordan man skal «oppføre» seg på banen i disse tider. 

Da jeg kom dit så arrangerte klubben stevne. Det var skyttere på annenhver standplass. 

Tenk, denne klubben har 60 skyteledere, 20 dommere og 7 trenere. Og jammen skal en til begynne på trenerkurs 1 på Sola nå. Det er kjempebra. Her skytes fin, grov og luft samtidig.

Reidun Ann Støle fra Haugesund Pistolklubb.

Da jeg var innom holdt de på å utvide oppholdsrommet. Det kan de trenge så mange som er der og skyter. Og den sosiale biten med litt kaffe og skravling er jo utrolig viktig også hos Haugesund PK.

Jeg blir imponert over hva de klarer å gjennomføre i disse koronatider. De ser løsninger på det meste. Nybegynnerkurs skal holdes nå, men kun for halv menge deltakere. 

Vi får se hva som skjer fremover, men jeg skulle gjerne vært på besøk igjen da de i begynnelsen av desember når de arrangerer Mestermøte T-96 Kråkefelt. Det skal konkurreres i fin, grov, militær og revolver. Spennede. 

Jeg får avslutte med at denne klubben og flere med den gleder seg til det blir nytt opplegg med skytteradmin og resultatadmin.

Haugesund og Omegn Leirdueklubb

Så gjenstår Haugesund og Omegn Leirdueklubb. Også her blir en møtt med albue, antibac, retningslinjer, kaffe og veldig koselige skyttere. 

Gyda Winther som er NSFs integreringskonsulent og Arne Hjelmeseter er også på besøk. Veldig trivelig. De jobber med paraskyting for lerdue. Det er ønskelig å skape et paratilbud på lerdue, og dette er starten på et prosjekt og paratilbud i regi av NSF.

Leif Arild Fjellheim, som har en ryggmargsskade, sitter i rollestol og skyter. Ryggmargsskaden fikk han i 2000. Han fikk sitt første luftgevær når han var 12 år, sin første hagle da han var 15 år og rifle da han var 16 år. Han har alltid skutt men begynte ikke med leirdueskyting før i 2016. Leirdueskyting er relativt nytt for Leif Arild og det er mye å finne ut av, noe som er givende i seg selv.

Arne Hjelmeseter, Leif Arild Fjellheim og Gyda Winther på besøk hos Haugesund og Omegn Lerdueklubb.

Det er helt utrolig hvor godt han gjør det. Ivrig jeger er han også. Han er så positiv og ser ikke noen problemer. Men, han ønsker seg flere paraskyttere i NSF.  Han utfordrer Gyda og meg til å skyte sammen med han. Vi måtte jo bare slå til. 

Så for første gang i mitt liv skjøt jeg på Leirdue. Nordisk Trap. Det var fantastisk gøy. Det ble ikke så mange treff, men du verden for en lykkefølelse da en traff. Dette må jeg gjøre mer. Og så fint at vi kunne skyte sammen. 

Det blir spennende å se hva som skjer fremover med paraskyting.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.