Motivasjonssamling for Viltmål

Skytterlandslaget UNG inviterer til motivasjonssamling for alle som ønsker å lære seg å skyte viltmål. Kan det være noe for deg?

Hvor: Kolsåsbanen (innendørs 10 meter)
Når: Lørdag 31.10.20, klokken 10:00-16:00

Vi søker unge skyttere mellom 14 og 23 år, med lyst og motivasjon til å lære mer om viltmål. Allerede i mars 2022 arrangerer vi EM på hjemmebane på Hamar. Vårt ønske er å kunne stille med både junior- og seniorlag i konkurransene i Vikingskipet. Men da trenger vi å rekruttere mange nye skyttere inn på viltmål for å skape en nødvendig bredde i denne grenen.

  • Kanskje du er en av de som kan skyte for Norge i EM 2022? Eller bare har lyst til å lære mer om viltmålskyting?
  • Kanskje er du ung skytter med erfaring fra andre grener som rifle, pistol, lerdue eller annen viltmålskyting?
  • Kanskje er du jaktfeltskytter, konkurrerer i elgskyting eller er ivrig jeger?
  • Eller har du som mange andre rifleskyttere i vårt forbund vokst opp i DFS-miljøet og lært å skyte der?
  • Eller har du ingen kjennskap til skyting, men har lyst til å lære alt fra bunn av?

Viltmål er i dag en relativt liten riflegren I Norge, men med en stolt historie. Vår siste olympiske mester i skyting er Tor Heiestad, med OL-gull i 1988 på 50 meter løpende villsvin. Og tidenes norske sommerolympier uansett idrett er Ole-Andreas Lilloe-Olsen med tilsammen 5 OL-gull.

Senest i 2016 ble Espen Teppdalen Nordsveen europamester i juniorklassen på 10 meter og på 50 meter vant han VM-bronse både i 2016 og 2018. Med godt treningsarbeid i trivelig selskap er det fullt mulig å oppnå rask utvikling og gjøre gode prestasjoner, også i ung alder.

Viltmålskyting er rifleskyting med luftvåpen og .22-kaliber på 10 eller 50 meter. Det skytes i to forskjellige øvelser mot alltid bevegelig mål. Dette gjør viltmål til en morsom gren der alt kan skje.

Landslagstrener på Skytterlandslaget Rifle Viltmål, Ola Stene er ansvarlig for treningssamlingen, og får med seg tidligere olympisk mester Tor Heiestad gjennom hele dagen.

Denne samlingen er altså lagt til Østlandet, men er du en skytter fra andre steder i landet, så ta kontakt slik at vi kanskje kan gi et tilbud nærere der du bor ved en senere anledning. Faller du utenfor aldersgruppen vi søker, så ta likevel kontakt hvis du har interesse.

Påmelding til tori @ skyting.no innen fredag 23.10. Ta kontakt med sportssjef Tor Idar Aune (908 47 231) eller landslagstrener Ola Stene (952 16 260) ved ev. spørsmål. Ammunisjon dekkes av oss som arrangør. Vi er også behjelpelige med utlån av våpen denne dagen. Dette får du nærmere informasjon om etter påmelding.

Oppgi navn, adresse, mailadresse, mobilnummer, klubb og fødselsdato ved påmelding.