Nettverkssamling for kvinner 2020

Norges Skytterforbund takker alle deltakere, foredragsholdere og instruktører for årets nettverkssamling for kvinner. Det har vært en utrolig lærerik helg, med styrket motivasjon, engasjement og ikke minst er det gøy å se alle brede smil på skytebanene.


Idrettspresident Berit Kjøll ønsket velkommen.

Fredag ønsket idrettspresident Berit Kjøll velkommen til årets samling, og det skulle bare være starten på en skikkelig rå helg. Lørdag fulgte det foredrag av tidligere toppdommer og nåværende generalsekretær for Norges Studentidrettsforbund, Guro Røen. Guro imponerer sterkt med både dagens, og tidligere arbeidserfaring, og ikke minst ga hun også mye god påfyll om hvordan ta plassen man fortjener. Videre holdt både Ida Haugstad Stake, Ingunn Mathilde Anseth og styremedlem i idrettsstyret, Emilie Zakariassen Hansen foredrag om hvordan tørre å si ja. Det hele toppet seg da Marco Elsafadi ga mange gode tips, og ikke minst grunner til å øke selvbilde, og selvtilliten. Foredraget traff mange utrolig godt, og det var en veldig fornøyd gjeng som gikk til lunsj.


Det var en inspirert gjeng etter foredraget til Marco Elsafadi!

Videre var det etter lunsj mange gode diksjoner rundt tiltak til rekruttering og vedlikehold av kvinneandelen i forbundet. Det hersker ingen tvil om at det var en kompetent gjeng med svært mange gode innspill som vil tilrettelegge for aktivitet fremover – her er det bare å holde øyne åpne! Videre fulgte foredrag av sportssjef Tor Idar Aune, «samme drøm – like muligheter». Ingen tvil om at kvinner og menn gjør en like god innsats i forbundet, særlig i lys og utgangspunkt i uttaket av Skytterlandslaget 2021.

For å få et avbrekk, gikk vi gjennom øvelser med strikk for å trene skadeforebyggende direkte retten mot idrettsskader tilknyttet skyting. Dette var for mange gode øvelser, også for en travel hverdag, øvelsene finner man med video her.

Søndag var det duket for instruksjon på skytebanen.
På leirduebanen var Aina Halldén instruktør, der det ble gjennomgått grunnleggende skytestilling for nybegynnere. De viderekommende fikk videre også svært god hjelp til skytestilling. Det var blandet nivå, og deltakerne dro svært mye nytte av hverandres erfaringer på banen. Rundt lunsjbordet var det videre ingen tvil om at det er mye som kommer til å skje i leirduemiljøet på kvinnesiden neste år, og vi gleder oss veldig til å se resultatene!


Ann Jeanette Tornsberg i aksjon på leirduebanen.

I Alfhallen var det Marianne Ulvassveen og Silvia D. Zotto som var instruktører på pistol, her var det mye fokus på avtrekk. Og selv etter to lange dager, var det mye engasjement, gode skudd og mye ny leirdom og erfaring skytterne kunne ta med seg videre. Skytterlandslagets Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad var instruktører på rifle, og hadde svært gode innspill til både nybegynnere og erfarne skyttere. Dagen ble avsluttet med en herlig konkurranse, der paraskytter Donna Stevens sto igjen som blid vinner.


Donna Stevens er fornøyd etter helgens samling.

Det har med andre ord vært en svært innholdsrik og spennende helg – og gleder oss allerede til neste år! Vi gleder oss til å dele flere bilder og øyeblikk fra samlingen med dere.