Nye nasjonale avlysninger for Skytterlandslaget

Vurderingsstevner for pistol i Alfhallen og for rifle i Meråker 12.–13.desember er avlyst på grunn av koronapandemien. Samling for rifleskytterne på Skytterlandslaget UNG i Meråker samme helg blir heller ikke gjennomført.

– Vi har avventet så lenge som mulig for å finne muligheter for å gjennomføre planlagt aktivitet denne helga, men vi ser at smittesituasjonen fortsatt er alvorlig i mange deler av landet, og velger å avlyse, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Vi ønsker ikke å bidra til økt smitte, eller forflytting av smitte rundt om i landet, og en del av avgjørelsen er også at dette er tett opp til juleferie og konsekvenser av karantene kan bli ekstra kjedelig. Men aller viktigst er at vi tar ansvar for at folk ikke blir smittet og syke, og da ble dette bestemmelsen denne gang, sier Aune.

Dette skaper utfordringer for uttak til internasjonale konkurranser og mesterskap på nyåret. Det blir ikke gjennomført noen vurderingsstevner for rifle, rifle para, pistol eller pistol para før planlagt uttak til EM og EM Para 15. desember. Kun rifle viltmål konkurrerer i vurderingsstevner i henhold til oppgitte uttakskriterier. Deres neste vurderingsstevne 6.desember er fortsatt planlagt gjennomført.

– Vi diskuterer internt med trenere, har møte med tillitsvalgte for utøverne på søndag og ekstra møte mandag kveld med Toppidrettskomiteen før vi tar en avgjørelse på hvordan vi løser dette. Vi håper alle er tålmodige og forståelsesfulle for situasjonen og vil i løpet av neste uke klargjøre hva som blir gjeldende. Skjønnsmessig vurdering kan benyttes ved uttak, men samtidig kan det også være aktuelt å utsette uttak til eventuelt nye konkurranser kan avvikles etter nyttår, sier sportssjefen.

Men fortsatt opprettholdes mye aktivitet i Skytterlandslaget. Kommende helg er det samling for pistol og pistol para i Sola og for rifle viltmål på Kolsås. Samtidig skytes det interne treningskonkurranser på rifle og rifle para, delvis i hall og delvis på nett. Skeetskytterne og rifleskytterne møtes også som vanlig til treningsdager rett over helga. Og vurderingsstevnet til rifle viltmål søndag 6.desember på Kolsås er altså planlagt gjennomført som beskrevet i uttakskriteriene.

– For å holde seg friske og kunne fortsette god trening og få muligheter til å konkurrere igjen, så er det aller viktigste å følge gjeldende smittevernsregler fra myndighetene. Hold avstand, vask hender, begrens sosial kontakt og bli hjemme hvis du føler deg syk. Det er det viktigste for alle, og for landslagsutøverne er det påbudt med munnbind på alle treninger, unntatt når utøver er i skytestilling, sier Tor Idar Aune.

Har du spørsmål om avlysningene eller Skytterlandslaget forøvrig? Ta kontakt med:

Sportssjef Tor Idar Aune
Telefon: 908 47 231
E-post: tori @ skyting.no