Uttak World Cup Lerdue i Kairo 2021

Det første uttaket til internasjonale konkurranser i 2021 er klart. Tre lerdueskyttere er tatt ut til å representere Norge i World Cup Lerdue i Kairo i slutten av februar 2021.

Uttaket er gjennomført etter vedtatte prosedyrer der landslagstrenere og sportssjef i dialog innstiller for Toppidrettskomiteen, som kontrollerer at uttakskriterier er fulgt.

Uttak World Cup Kairo (22.02-05.03.21):
Malin Farsjø, skeet
Erik Watndal, skeet
Jørgen Engen, skeet

Prestasjoner og resultater i sesongen 2019 og 2020, samt satsing og utvikling så langt inn i forsesongen av 2021 er vektlagt i uttaket, alt i henhold til publiserte uttakskriterier. Landslagstrener OL-trap og sportssjef har etter grundig vurdering valgt å ikke innstille noen utøvere i den øvelsen til denne WC-konkurransen.

Det er fortsatt usikkert om WC-runden i Kairo blir gjennomført som planlagt på grunn av Coronasituasjonen, men det har ikke kommet signaler om mulig avlysning så langt. Inntil videre planlegges det dermed med norsk deltagelse.

– Mye må på plass før vi kan reise av gårde. Vi trenger først og fremst en endelig smittevernplan fra arrangøren i Egypt, som viser hvordan våre utøvere og trener vil bli ivaretatt og hvilke krav som stilles. Den blir utgangspunkt for egen smittevernplan for den norske troppen. Og så må vi an Coronasituasjonen og gjøre fortløpende vurderinger på om vi ønsker å delta. Til slutt vil hver enkelt utøver og trener selv kunne ta stilling til det samme, sier sportssjef Tor Idar Aune.

World Cup lerdue 2021:

22.02-05.03 WC, Kairo EGY
18.03-29.03 WC, New Delhi IND)
16.04-27.04 WC, Changwon KOR
07.05-17.05 WC, Lonato ITA

Det planlegges treningssamling for både skeet og OL-trap på Kypros i forkant av World Cup Kairo. Der vil våre beste lerdueskyttere både kunne trene og konkurrere i forberedelsene til kommende WC-konkurranser, EM og OL.