Reisebrev fra klubbutviklerens hjemmekontor

Vår klubbutvikler Wenche Horten er vanligvis på reise for å besøke klubber landet rundt, men har på grunn av den siste tidens strenge smittevernstiltak dessverre ikke fått muligheten til å reise. Imidlertid holder hun god kontakt med flere klubber over nettet fra sitt hjemmekontor på Kongsvinger, og har noen tips til hva klubben din kan bruke tiden på frem til pandemien forhåpentligvis kommer under kontroll.
Tekst: Wenche Horten

“Det er januar – et nytt år med mange nye muligheter”, var min tanke da vi kom til 1. januar 2021. Jeg gledet meg til å reise ut til klubber fra nord til sør. Men, det stoppet fort opp gitt.

Men nå sitter jeg heller her hjemme på Kongsvinger og ser på at snøen laver ned. Har fyr i ovnen og kaffe i koppen. Dagene har faktisk blitt lysere – det handler jo om å finne det positive. Det er utrolig pent ute med snøen som henger tungt på trærne.

Unødvendige reiser er ikke å anbefale, så da er det best å holde seg hjemme. Slik ståa er så har det blitt til at en får vente med fysiske besøk ute i klubber litt til.

Men, det vil bli bedre etter hvert og jeg bruker derfor dagene til og planlegge klubbesøk utover året.

Jeg har kontaktet mange klubber og får så koselige tilbakemeldinger og klubber som ønsker besøk når pandemien forhåpentligvis kommer under kontroll. Det vil bli besøk i mange klubber jeg ikke har vært hos før og en god del som jeg allerede har vært hos. De skal jeg besøke igjen for å se hvordan det går med tiltakene vi sammen satte opp for klubben.

Denne rare tida som vi er inne i nå kan jo brukes til å legge gode planer for hva som skal skje i klubben. Man kan for eksempel fordele arbeidsoppgaver slik at en ikke «bruker opp» noen få personer i klubbene.

Jeg vil også anbefale dere å lage en egen Klubbhåndbok om dere ikke har det. Det vil komme tider etter oss som sitter i styret i skytterklubber nå. Det er veldig fint for de nye som skal inn i et styre å vite hva denne klubben har av fordeling av for eksempel arbeidsoppgaver. Det er noe som jeg mener en bør bruke litt tid på. Fordel som sagt oppgaver mellom flere personer så ikke noen få drar hele lasset. Det blir mye triveligere i klubben og folk brenner ikke lyset i begge ender.

Ta gjerne kontakt med undertegnede på e-post whorten @ gmail.com så sender jeg den gjerne.

Her er noen tips angående Klubbhåndboka:

  • Klubbhåndboka bør vedtas av styret og ikke av årsmøtet. Da kan den oppdateres i løpet av året.
  • Forsiden bør vise dato for siste oppdatering.
  • Klubben bør sette inn egen logo og bilder fra klubbens aktiviteter. Da vil håndboka bli mer attraktiv å lese og bruke!
  • Hvis håndboka legges ut elektronisk, er det greit å sette inn lenker til tekst som er interessante for de enkelte målgruppene i klubben.
  • Hvis håndboka lages i papirformat, bør klubben ta utgangspunkt i informasjonen fra klubbhåndboka og lage skriv direkte til foreldre, utøvere, trenere, dommere m.m.

Jeg gleder meg masse til å reise rundt til klubber igjen når den tid kommer!

Ønsker din klubb å snakke med klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Wenche kan dessverre ikke komme på fysisk klubbesøk for tiden, men har ellers mange nyttige tips og verktøy på lager for klubbdrift og planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.