Torsdagsintervjuet: Erik Watndal

Norges Skytterforbund har mange dyktige og engasjerte medlemmer, og hver uke frem til sommeren intervjuer vi ulike NSF-skyttere fra hele landet i «Torsdagsintervjuet» på Facebook og skyting.no!

Denne uken er det lerdueskytter og Skytterlandslagsutøver Erik Watndal fra Moss og Omegn JFF sin tur.

Erik er en lidenskapelig jeger, og reiser på jakt så snart han har mulighet. Det gjeveste er storviltjakt, men han jakter også mye utenlands.

Han har en todelt skytterkarreiere. Fikk sitt store gjennombrudd med 4.plass i junior-VM 1998 og tok fast plass på seniorlandslaget sammen med blant annet Harald Jensen, Pål Kråkenes og Tore Brovold. Han havnet raskt i verdenseliten for seniorene også og fikk sin første verdenscupmedalje allerede i 1999. Fra 1999 – 2004 sikret han seg totalt tre bronsemedaljer, to sølvmedaljer og en gullmedalje (Sydney 2002) i verdenscup, mens det ble 8.plass i Athen-OL. Han sikret seg også EM-gull i 2005 før han la opp som 28-åring i 2007.

Han solgte sine våpen og tanken om et comeback var fjernt, men i 2017 ble han overtalt av noen gode jakt- og skyttervenner til å bli med på Norgesmesterskapet. Erik er veldig målbevisst, og gikk selvsagt ”all inn” da han først hadde bestemt seg. Comebacket ga mersmak og allerede i 2018 tangerte han verdensrekorden med 125/125 i NM på Rena. Derfra bar det rett inn på landslaget igjen. Dette ble kronet med sølv i både EM Østerrikke og VM Sør-Korea samme år. VM-sølvet skaffet Norge kvoteplass til Tokyo-OL.

Erik er en svært erfaren utøver med deltakelse i totalt 9 VM, 13 EM, 5 verdenscupfinaler og 32 verdenscuprunder. Han blir sjeldent vippet av pinnen og er en perfeksjonist. Han kan skyte 1200 skudd på en treningsdag for å terpe detaljer. Uansett om det er veddemål om kaffe, 50 kroner eller OL-medalje, så legger Erik all sin glød og innsats i å vinen. Han har sterke meninger om det meste og er ikke redd for å uttale dem i klare ordelag. Han er en kjær familiemann med kone og to gutter. Sønnene hans er nesten like fotballinteresserte som sin far, og det er de røde fra Manchester er favorittlaget.

Ti kjappe spørsmål med Erik Watndal:
Når og hvordan hadde det seg slik at du startet med denne idretten?
– Det startet gjennom faren min som drev med både jakt og skyting.
Hvem er dine aller viktigste støttespillere?
– Kona mi Agnete!
Hva er dine drømmemål med skytekarrieren?
– Gull i olympiske leker
Favoritt skyteøvelse?
– Skeet
Favorittsport bortsett fra skyting?
– Fotball
Favoritt treningsøvelse bortsett fra skyting?
– Fotball
Hva er du mest stolt av å ha oppnådd foreløpig i livet?
– VM sølv i 2018, etter 10 års fravær fra konkurranseskyting
Hva er din foreløpig største flause i livet?
– Jeg er feilfr
Favoritt mat og drikke?
– Fårikål og cola
Er det noe folk ikke vet om deg, som du tørr å nevne her?
– Masse, men ikke noe som kan nevnes her!

Mer om Erik Watndal:
Alder: 41 år
Bosted: Moss
Klubb: Moss og Omegn JFF
Jobb: Elektriker
Sivil status: Gift – to barn
Beste meritter: Europamester og VM sølv
Personlig rekord på OL-disiplinene: Skeet – 125 av 125