Torsdagsintervjuet: Jenny Stene

Norges Skytterforbund har mange dyktige og engasjerte medlemmer, og hver uke frem til sommeren intervjuer vi ulike NSF-skyttere fra hele landet i «Torsdagsintervjuet» på Facebook og her på skyting.no!

Denne uken er det rifleskytter og utøver på Skytterlandslaget ELITE+, Jenny Stene fra Kisen Miniatyrskytterlag sin tur.

Jenny hadde i flere år vært med i norgestoppen som DFS-skytter, før hun deltok i sitt første Norgesmesterskap i NSF i 2014. Vi er veldig glad for at Jenny ville prøve seg på NM dette året. Jenny ble da litt bitt av basillen og utviklingen hennes har vært helt fenomenal siden den gang.

Jenny er også kanskje en av de råeste allroundskytterne vi har. I 2015 skjøt hun sitt første EM for Norge, samtidig som hun ble den første kvinnen i historien som kvalifiserte seg for en stangfinale på Landskytterstevnet. I 2016 tok hun sølv i stangfinalen, samtidig som hun ble beste individuelle juniorskytter i nordisk mesterskap 10m og 50m. Stangskyting sammenliknet med luftrifle og helmatch er så forskjellige øvelser, så det er nærmest akkurat som at en sprinter skulle ha vunnet en maraton. Men for Jenny er ingenting en umulighet, bare en spennende utfordring.

Fra og med 2017 så har alt fokuset vært rettet mot OL-øvelsene på 10m og 50m. Jenny kan her vise til verdenscupmedalje i sin aller første verdenscup mot seniorene, i tillegg til individuell EM-medalje og ikke minst innledende verdensrekord på 50 meter helmatch. En verdensrekord som hun senere har slått flere ganger i både NM og på lokale stevner her hjemme. Hun mottok også kongepokal etter 2019-sesongen.

Det er alltid fart og spenning med Jenny tilstedet i sosialt samvær. Hun elsker en utfordring og har et stort konkurranseinnstinkt. Konkurranseinnstinktet hennes gjør at hun alltid gir alt i enhver situasjon: Enten det er «suppegjøk-konkurranse» med landslaget, veddemål eller verdenscup som står på agendaen.

Ti kjappe spørsmål med Jenny Stene:
1. Når og hvordan hadde det seg slik at du startet med denne idretten?
– Bruttern ble dratt med av nabokompisen, så slang jeg meg med.

2. Hvem er dine aller viktigste støttespillere?
– Mamma og pappa.

3. Hva er dine drømmemål med skytekarrieren?
– Bli overall best.

4. Favoritt skyteøvelse?
– Jeg er en allrounder, velger ingen favoritt.

5. Favorittsport bortsett fra skyting?
– Kan jeg svare e-sport?

6. Favoritt treningsøvelse, bortsett fra skyting?
– Sinnebeherskelse, ikke klikke på Simon (kollega på Skytterlandslaget) når han sier: «løp Jenny, løp»…..

7. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd foreløpig i livet?
– Andreplass stangfinalen på Landsskytterstevnet i 2016.

8. Hva er din foreløpige største flause i livet?
– Det er så flaut at det deler jeg ikke.

9. Favorittmat/drikke?
– Trøndersodd og Red Bull.

10. Er det noe vi/folk ikke vet om deg, som du tørr å nevne her?
– Jeg bytter mixed team-partnere oftere enn de fleste bytter underbukser.

Mer om Jenny Stene:
Gren: Rifle
Alder: 23 år
Bosted: Rånåsfoss – i Nes kommune (tidligere Sørum kommune)
Klubb: Kisen Miniatyrskytterlag
Jobb: Resepsjonist på treningssenter og skytter
Sivil status: Kjæreste

Beste meritter: Individuell verdensrekord innledende på 50m helmatch og europarekord innledende på 10m luft, individuell bronse i EM 50m match og verdenscup 10m luft, EM-gull i lag på 50m match – lagverdensrekord i samme øvelse. 2.plass i Stangfinalen på Landskytterstevnet i Målselv. Individuelt EM-sølv 50m match og VM-gull i lag 50m ligg som junior.

Personlige stevnerekorder på de individuelle OL-øvelsene:
10m luftrifle: 634,4
50m helmatch: 1190