19. plass i årets første World Cup

Skeetskytter Malin Farsjø fikk en knallåpning under årets første World Cup og lå på annenplass nær halvveis i kvalifiseringen. Men så kom fem bom på seks skudd og hun endte til slutt på 19. plass.

Med seriene 23-24-19-20-23 fikk Malin Farsjø totalt 109 treff og var seks treff fra shoot-off om den siste finaleplassen. Etter de første 50 skuddene var hun nummer to i konkurransen og hadde veldig god flyt.

– Det som var stang inn i starten ble til stang ut på de neste to seriene, men Malin viser hva hun er god for på sitt beste. Det var viktig for oss å skyte i varmere strøk etter mange kalde treningsøkter i vinter og dette var god matching foran det som venter oss senere i sesongen, sa landslagstrener Ole Henrik Gusland.

Erik Watndal måtte melde forfall etter magetrøbbel natt til onsdag, men han er på føttene igjen og planen er at Malin og Erik skyter mixed team for Norge på lørdag i Egypt.

Danka Bartekova fra Slovakia vant kvinnenes finale med 55 treff foran russiske Alina Fazylzyanova. Bartekova er regjerende europamester (vant både i 2018 og 2019) og var også best i kvalifiseringen med sine 119 treff.

I herreklassen ble det nesten dansk suksess for den norske landslagstrener Tore Brovold. Hans elev Jesper Hansen var en av fem skyttere på topp i kvalifiseringen med 121 treff og Jesper var en due fra seier i finalen. Den olympiske mester fra Sydney i 2000, Mikola Milchev fra Ukraina stakk av med finaleseieren i den første WC-konkurransen i ISSF på 350 dager. Imponerende av 53 år gamle Milchev, som måtte gjennom shoot-off med fire andre før han fikk plass blant de seks beste.

Resultater World Cup Kairo 

Skeet kvinner 

1          Danka Bartekova, SVK                        55

2          Alina Fazylzyanova, RUS                   53

3          Konstantia Nikolaou, CYP                 43

 

Skeet menn 

1          Mikola Milchev, UKR                         53

2          Jesper Hansen, DEN                          52

3          Rashid Hamad, QAT                          41

World Cup Kairo fortsetter med lagkonkurranser i skeet fredag og mixed team skeet på lørdag. Så er det klart for OL-trap mandag til torsdag neste uke. Norge har ingen deltakere i OL-trap i denne WC-runden.

Du kan følge oppdateringer fra World Cup Kairo her på skyting.no og på våre facebooksider her.

Du kan også se alle resultater fra konkurransene på ISSF sine nettsider her.