Torsdagsintervjuet: Arild Inge Wollan

Norges Skytterforbund har mange dyktige og engasjerte medlemmer, og hver uke frem til sommeren intervjuer vi ulike NSF-skyttere fra hele landet i «Torsdagsintervjuet» på Facebook og her på skyting.no!

Denne uken er det feltskytter Arild Inge Wollan fra Støren Sportsskytterklubb sin tur.

1. Hvorfor begynte du med feltskyting og hvor lenge har du drevet med det?
Startet med feltskyting på grunn av at det så veldig gøy ut og en kunne utvikle seg som pistolskytter gjennom å tenke taktisk. Startet så vidt i 2002 men mitt første seriøse stevne var i Felt-NM 2003 i Mosjøen. Her tok jeg sølvmedalje i klassen Magnum 1.

2. Hva synes du er det mest interessante som skjer i feltskyting om dagen?
Jeg er spent på det mulige blyforbudet som kan bli katastrofalt for feltskyting.

3. Hva motiverer deg til å være aktiv og engasjert i feltskyting?
Det som motiverer meg og holder meg engasjert er å kunne stille opp og hjelpe til innen sporten vår og spesielt på NM. Og felt er noe vi kan drive på med så lenge vi kan se og gå. Det gjør feltskyting så spesielt.

4. Har du tips til andre skyttere om hvordan man kan skape mer liv i klubben?
Det å få inn ungdommer og kvinner i klubben skaper et kjempefint miljø i klubben. Man kan rigge til en luftbane og hjelpe nybegynnere ved å starte med luftpistol. Der lærer man avtrekk og bruke siktene – og ikke minst er det en økonomisk rimelig start.

5. Er det andre kommentarer/innspill du har lyst til å komme med til andre i feltskyttermiljøet?
Jeg har aldri trent spesifikt på feltpistol men skutt luftpistol, duell og Standardpistol på 25 meter. Hvis flere hadde trent det i stedet for for å stå å skyte på en feltblink hadde de fått oftere fullt hus.