NM Felt og Spesialfelt 2021 er avlyst

Med bakgrunn i koronaviruspandemien er dessverre NM Felt og Spesialfelt 2021 som skulle bli arrangert på Oppdal i midten av juli avlyst. Mesterskapsarrangørene Oppdal Pistolklubb, Støren Sportskytterklubb og Sunndal Pistolklubb er imidlertid tildelt ansvaret for å gjennomføre Felt-NM 2022 på samme sted hvis pandemisituasjonen er bedret innen neste år.

– Mange skyttere har kontaktet oss og spurt om vi tar sjansen på å arrangere et slikt stort mesterskap som NM Felt og Spesialtfelt er med med 650-700 personer når situasjonen rundt koronapandemien er så usikker. Vi har ikke lyst til å risikere at skyttersporten skal bidra til smittespredning. Vi har derfor valgt å avlyse mesterskapet for i år, sier Arild Inge Wollan i mesterskapets arrangementskomité.

Avgjørelsen om å avlyse NM Felt og Spesialfelt 2021 er tatt i dialog med Breddeidrettskomitéen (BIK):

– Etter dialog med arrangør gir vi vår støtte til avgjørelsen om å avlyse og til begrunnelsen de gir. Samt at vi også håper og tror at det vil være mulig å arrangere det nå lenge etterlengtede Felt-NM’et neste år, forteller leder av BIK, Thomas Strøm.

Dette blir dessverre det andre året NM Felt og Spesialfelt blir avlyst på grunn av koronaviruspandemien. Men selv om NM’et blir avlyst også i år, håper mesterskapsarrangørene Oppdal Pistolklubb, Støren Sportskytterklubb og Sunndal Pistolklubb at omstendighetene rundt koronaviruspandemien vil være bedret såpass mye innen neste år at de kan invitere feltskyttere fra hele landet til Oppdal i juli 2022.