P22: Oppdatering etter dag 6

Dag 5 og dag 6 av treningskonkurransen P22 ga mange nye personlige rekorder og imponerende resultater.

Den femte dagen ga mange personlige rekorder, flotte resultater og mye glede. Junioren Emma Kock fra Danmark noterte hele 630,3 poeng. Både hun og sveitsiske Christian Alther bor her i Norge og er med i P22. De figurerer på resultatlistene, men kan ikke vinne premier, som er forbeholdt norske skyttere i denne treningsturneringen vår. Uansett godt gjort av Emma.

På ELITE ble det dag 5 skutt både luft m/finale + helmatch. Henrik Larsen vant finalen på 10 meter luftrifle med 253,0 poeng. Det er over verdensrekord for både kvinner og menn. Han gjorde også 1187 på helmatchen, mens Jeanette Hegg Duestad var nest best og skjøt likt med kvinnenes verdensrekord på 1185. Vi har etter fem dager av P22 notert ni resultater på eller over verdensrekord.

397 poeng på 40 skudd i stående stilling – det var høydepunktet på dag seks av P22. Jenny Stene leverte imponerende godt da Rifle ELITE skjøt helmatch torsdag formiddag i kombihallen på NIH. Både Jenny med totalt 1187 poeng og Jeanette Hegg Duestad med 1186 poeng skjøt over verdensrekord, og Jenny fulgte opp med 465,0 poeng i finalen, som også er over tidenes beste poengsum internasjonalt.

Topp internasjonalt resultat på 50 meter R9 av Heidi Sørlie-Rogne med 621,9 poeng på sine 60 skudd liggende. Og vi fikk på dag 6 også de så langt beste resultatene i seniorklassene på pistol. Siv Marit Løvhaug med 569 poeng og Morten Bergheim med 573 poeng, var duoen som sto for det.

Det er mulig å hive seg med på konkurransetreningen P22 når som helst og aldri for sent. Se www.skyting.no/p22 for info. Der er også resultater oppdatert. Ta kontakt med sportssjef på mail tori @ skyting.no ved eventuelle feil i resultat.

Du kan også følge konkurransene på sosiale medier via emneknaggene #p22norway og #ech2022!