P22: Oppdatering etter dag 18

Nye nasjonale koronatiltak har satt en demper på aktiviteten i innspurten av P22, men det er fremdeles blitt levert imponerende resultater gjennom hele konkurransen.

Med bare et par dager igjen av konkurransen nærmer vi oss 1 million poeng registrert. 137 skyttere har fått anvist skudd i løpet av de første 18 dagene av prosjektet, som markerer ett år igjen til EM på hjemmebane i Vikingskipet. Her er noen fakta fra P22 så langt.

– 67 pistolskyttere
– 66 rifleskyttere
– 4 viltmålskyttere
– 859 538 poeng
– 31 resultat på eller over verdensrekord

På dag 13 var eneste konkurranse gjennomført 50 meter helmatch kvalifisering for Rifle ELITE. Jeanette Hegg Duestad avsluttet med 398 poeng (!) på stående og endte på 1190 poeng etter 395 på kne og 397 på liggende. Dette er den høyeste poengsummen så langt i P22 og fem poeng over verdensrekord kvinner.

Simon Kolstad Claussen skjøt også helmatch på dag 13 som ga 1189 poeng som er poenget over verdensrekord menn. Og Julie Paulsen Johannesen var tre poeng over verdensrekord kvinner junior med sine 1183 poeng. Og vi må også notere Jon-Hermann Heggs klart beste helmatch på lenge med 1186 poeng på dag 13.

De neste dagene frem til dag 18 ble det også skutt svært imponerende av mange. Junioren Martine Sve har nå skutt hele åtte ganger over finalesnittet vi har oppgitt fra siste EM på 10 og 50 meter rifle. Strålende. Mattis Hembre har levert 573 poeng på 10 meter luftpistol og er andre junior på det gode internasjonale resultatet. Blant paraskytterne har vi notert 635,3 poeng på Jørn Dalen i R3 og 638,0 poeng på Heidi Sørlie-Rogne i R5, som er topp internasjonalt nivå.

Og blant skytterne på Rifle ELITE er det bare å bøye seg i støvet for Jenny Stenes fantastiske 1192 poeng på 50 meter helmatch og Simon Kolstad Claussens tre finaleseire på rad på helmatch, alle over verdensrekord.

Koronarestriksjoner kan dessverre hindre enda flere i å fullføre P22 som de hadde planlagt. Det er selvsagt beklagelig, men midt i en pandemi så er det mye vi må forsake eller utsette, også skytetrening og konkurranser. Slik er det bare i denne rare tida – her endres alt hele tiden. P22 fortsetter uansett til lørdag. Lykke til videre til alle som har mulighet til å skyte de neste dagene.

Se www.skyting.no/p22 for mer info. Der er også resultater oppdatert. Ta kontakt med sportssjef på mail tori @ skyting.no ved eventuelle feil i resultat.

Du kan også følge konkurransene på sosiale medier via emneknaggene #p22norway og #ech2022!