P22: Jeanette Hegg Duestad leverer et fantastisk resultat

På nest siste dag av P22 skjøt Jeanette Hegg Duestad 1194 poeng på 50 meter helmatch. Det har vi aldri sett før.

Se avslutningen av helmatchen i video under. Hun startet med 400 poeng på kne og totalt 72 tiere på rad (!) før det ble to niere på slutten av liggendeskytingen. Så mistet hun kun ett poeng på de første 30 ståskuddene.

– Derfra og inn var det faktisk ganske vondt. Det var slitsomt, sa Jeanette, som tross tre poengtap på siste tiskudd endte hele ni poeng over verdensrekorden til Jenny Stene på 1185. Jenny selv skjøt også glimrende i dag og stoppet på 1191 poeng i samme konkurranse i P22. Skytetid 1 time og 6 minutter.

Helt ville prestasjoner. Og vi legger til at på dagens to helmatcher skjøt alle sju utøvere i aksjon fra Rifle ELITE over 1180 poeng. 12 av 14 poengsummer endte faktisk over.