P22: Oppsummering etter dag 22

Vel blåst! P22 er over og vi har tydelig fått markert at det bare er ett år igjen til EM og Para-EM 2022 på 10 meter i Vikingskipet på Hamar.

Takk til alle nesten 140 deltakere i pistol, rifle og viltmål fra alle kanter av landet vårt, og takk for gode tilbakemeldinger underveis. Vi er svært lei oss for at mange ikke fikk fullført så mange konkurranser som ønsket på grunn av stadig endrede koronarestriksjoner, men gleder oss samtidig over de prestasjoner og resultater som er blitt servert.

Det var aldri noen tvil om at P22 skulle fullføres på tross av alt. Vi har sett mange gjøre svært mye for å få trent på konkurranser, vi har sett klubber legger alt til rette for sine ungdommer og vi har sett samhold og glede over å endelig kunne måle seg med andre.

På siste dag av P22 merker vi oss spesielt Mattis Hembre med 575 poeng i luftpistol menn junior og Jenny Stenes 1188 og 468,9 poeng, som er godt over verdensrekord i både kvalifisering og finale på 50 meter helmatch. Artig også å se Vegard Nordhagen skyte sin første konkurranse på lang tid. Finalisten fra European Games 2019 sliter med en langtidsskade, men fikk med seg siste konkurransedag av P22.

Nå gjenstår etterarbeid der vi går over alle resultater, sjekker mailer og dobbeltsjekker utregninger. Senere kommer vi tilbake med endelig resultatliste og premiering. 99,5% er nå registrert og vi ber alle deltakere om å se over egne resultater og gi tilbakemelding hvis noe er feil.

P22 er også vurderingsstevner for kommende internasjonale konkurranser, og her vil vi bruke sunn fornuft og tenke grundig for å gi alle muligheter til å bli vurdert på best mulig måte, selv om ikke alle fikk skyte så mye som planlagt på grunn av myndighetenes endrede koronaretningslinjer. I stor grad har P22 uansett gitt et godt bilde på hvordan situasjonen er i de ulike øvelser og gitt mange skyttere muligheten til å vise seg fram.

Bra jobba alle sammen! Kanskje kan P22 bli en mal på hvordan vi også senere kan få hele landet til å skyte konkurranser sammen – selv etter korona. Tida får vise. God påske!

Se www.skyting.no/p22 for alle resultater. Ta kontakt med sportssjef på mail tori @ skyting.no ved eventuelle feil i resultat.