Torsdagsintervjuet: Jon-Hermann Hegg

Norges Skytterforbund har mange dyktige og engasjerte medlemmer, og hver uke frem til sommeren intervjuer vi ulike NSF-skyttere fra hele landet i «Torsdagsintervjuet» på Facebook og her på skyting.no!

Denne uken er det rifleskytter og utøver på Skytterlandslaget ELITE, Jon-Hermann Hegg fra Kisen Miniatyrskytterlag sin tur.

Jon-Hermann var i flere år en svært habil skiskytter. En god stund var det vel høyst usikkert hva han skulle prioritere. Men der lillebroren hans valgte å kombinere børsa og skiene, kastet til slutt storebror Hegg skiene da han flyttet til Kongsvinger for å starte på skytterlinja ved NTG.

Derifra og til i dag, så har det kun gått en vei for Jon-Hermann. Oppover. I hvertfall i de internasjonale skytedisiplinene. Men, Hegg var også en stjerne som ungdom. Han ble blant annet første skytter i Eldre rekrutt som har vunnet baneskytingen på Landskytterstevnet to år på rad.

I tiden på NTG ble det flere NM-gull og norgesrekorder, og etterhvert også juniorlandslag og internasjonale oppdrag. Den første individuelle medaljen hans internasjonalt kom i Sühl 2018 – samme år som det ble VM-gull i lag.

Han takket nei til junior-EM i 2019, men i stedet ble det verdenscup for seniorer og EM for seniorer på sensommeren. Her fant han toppformen til rett tid, og sikret seg individuell EM-bronse på helmatch i Bologna. Harald Stenvaag var eneste nordmann med individuell medalje på denne øvelsen før Jon-Hermann. For denne prestasjonen ble han også kåret til Årets Gjennombrudd på Skyttermessen i januar 2020.

Jon-Hermann er litt beskjeden. Roper ikke høyest i gangene og slår ikke hardest i bordet. Men latteren og praten kommer raskt bare gutta på laget får dratt han litt i gang. Henrik og Simon Kolstad-Claussen får dratt han i gang. Nyter godt av sin høyde på volleyballbanen og er vanskelig å slå i en smash. Er naturlig opptatt av bondeyrket og har i likhet med Henrik Larsen klare meninger i rovdyrsdebatten.

Ti kjappe spørsmål med Jon-Hermann Hegg:

1. Når og hvordan hadde det seg slik at du startet med denne idretten?
– Jeg er født inn i DFS. Begynte på skyteskole da jeg var 6 år. Begynte med stevner da jeg var 8-9 år. Bestemte meg da jeg var 14-15 år for å søke på NTG for å satse på OL-grenene.

2. Hvem er dine aller viktigste støttespillere?
– Familie, landslag/forbund og klubb.

3. Hva er dine drømmemål med skytekarrieren?
– OL-gull.

4. Favoritt skyteøvelse?
– 50m 3×40 skudd helmatch.

5. Favorittsport, bortsett fra skyting?
– Skiskyting og volleyball.

6. Favoritt treningsøvelse, bortsett fra skyting?
– Langrenn og rulleski.

7. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd foreløpig i livet?
– Å bli en del av et så bra landslag, med EM 50m 2019 som et høydepunkt hittil.

8. Hva er din foreløpig største flause i livet?
– Tok sidespeilet til gårdsbilen med traktoren.

9. Favoritt mat/drikke?
– Pinnekjøtt og cola.

10. Er det noe vi/folk ikke vet om deg, som du tørr å nevne her?
– Planen min var egentlig å satse på skiskyting

Mer om Jon-Herman Hegg:
21 år
Bosted: Borgen i Ullensaker, opprinnelig fra Hegg i Lærdal
Jobb: Studerer deltid og jobber som personlig assistent for parautøver Martin Sørlie-Rogne.
Klubb: Kisen Miniatyrskytterlag
Sivil status: Singel
Beste meritter: Juniorverdensmester i lagskyting 50m ligg og individuell sølvmedalje i juniorverdenscup 50m ligg. Individuell EM-bronse 50m helmatch senior. EM-gull i lag 50m helmatch – med verdensrekord i samme øvelse.
Personlig stevnerekord på de individuelle OL-øvelsene:
10m luft: 628,4 – 50m match: 1184