Torsdagsintervjuet: Sonja Tobiassen

Norges Skytterforbund har mange dyktige og engasjerte medlemmer, og hver uke frem til sommeren intervjuer vi ulike NSF-skyttere fra hele landet i «Torsdagsintervjuet» på Facebook og her på skyting.no!

Denne uken er det rifleskytter og utøver på Skytterlandslaget ELITE, Sonja Tobiassen fra Kalotten MSL sin tur.

Sonja ble virkelig bitt av skytebasillen i mars 2011. Da skjøt hun sitt første Norgesmesterskap etter at hun bare hadde skutt i 2,5 måned. Det resulterte i intet mindre enn tre av tre pallplasser, og hun har vært fullstendig hekta siden den gang. Totalt står hun med 13 gull, 4 sølv og 1 bronse i NM. Hun fikk kongepokalen i 2016 for beste kvinnelige rifleskytter i alle grenene dette året. Høsten 2017 mottok hun Hederstegn fra Troms Idrettskrets for sine idrettsprestasjoner.

Sonja har vært i flere finaler i verdenscup og har her 4.plass som beste plassering. Hun deltok i Paralympics i 2012 og 2016, og har her sin beste plassering fra London 2012 hvor hun kom på 13.plass i R5 liggende.

Sonja er klar og tydelig på hva hun ønsker og jobber målrettet mot dette. Hun har trent flere tusen treningstimer i Tromsø, veldig mye alene, men har en vilje som gjør at hun svært sjeldent går lei. Hennes pågangsmot og innsats er motiverende, noe som også har hjulpet henne i vanskelige perioder. Hun bidrar til et sterkt og trygt lag, og deler velvillig mye av sin erfaring og kunnskap.

Ti kjappe spørsmål med Sonja Tobiassen:

1. Når og hvordan hadde det seg slik at du startet med denne idretten?
– Det var helt tilfeldig via opphold på Beitostølen helsesportssenter hvor jeg ble introdusert for luftrifleskyting (og pistol).

2. Hvem er dine aller viktigste støttespillere?
– Olympiatoppen nord og sentralt, Norges Skytterforbund, Tor-Erik Iversen, sponsorene mine E.Kristoffersen og Sønner AS som har fulgt meg hele veien siden 2011 – Bø kommune – Prima assistanse. Og ikke minst har datteren min gitt meg lov til å følge drømmen min på bekostning av tid sammen med henne.

3. Hva er dine drømmemål med skytekarrieren?
– Ta OL-medalje.

4. Favoritt skyteøvelse?
– Jeg synes både liggende og stående 10 meter luftrifle er morsomt. I tillegg liker jeg at det smeller litt og lukter krutt ved skyting med miniatyrrifle.

5. Favorittsport bortsett fra skyting?
– Liker Å SE på vinteridrett.

6. Favoritt treningsøvelse, bortsett fra skyting?
– Styrketrening og bassengtrening.

7. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd foreløpig i livet?
– Datteren min

8. Hva er din foreløpig største flause i livet?
– Å bli stående igjen på en togstasjon i Australia i flere timer senkvelds og vente på en drosje som aldri kom – noe som etter hvert ble ganske ubehagelig da det dukket opp «gamle slitere» i natten og vi viste ikke hvordan vi skulle klare å komme oss tilbake til hotellet vårt. Det løste seg heldigvis med å finne en buss etter å ha alarmert lagkompiser og hotellresepsjonen.

9. Favoritt mat og drikke?
– Jeg er allsidig i matveien og finner glede i å lage mat fra bunnen av på gode rene ferskvarer som grønnsaker, fisk og kjøtt.

10. Er det noe folk ikke vet om deg, som du tørr å nevne her?
– Jeg er habil på kjøkkenet og glad i matlaging. Har servert Bent Høie og hans hoff nordnorsk kaffe og gjestfrihet hjemme hos meg selv. Har også bodd i Spania i 1 år.

Mer om Sonja Tobiassen:
Gren: Rifle para
Alder: 49 år
Bosted: Tromsø
Klubb: Kalotten MSL
Jobb: Toppidrettsutøver – skyting
Sivil status: Singel
Beste meritter: 13 individuelle NM gull, tangert verdensrekorden i 2012, 13.plass fra PL i London 2012, 3.plass og Hessenpokal 2012, Kongepokal 2016.
Personlig rekord på OL-disiplinene: R4 630,5 – R5 635,5