Idrettsstyrets hilsen til Norges Skytterforbunds 60. ting

Aller først: Gratulerer med 75 års jubileet – jeg ble både feststemt, glad og stolt da jeg i går så jubileumsfilmen for første gang.
Av Erik Unaas, styremedlem i Idrettsstyret

Jeg synes den beskrev forbundet så bra. Med lange, stolte tradisjoner som en av våre ledende OL-idretter helt fra starten i 1896, dere har også tatt ansvar og vist engasjement med ledere i internasjonale forbund, dere er opptatt av rekruttering og bredde, av paraidrett, av omdømme, anlegg, og sikkerhet.

Dere har også tatt mangfolds begrepet helt ut, og derfor vedtar senere i dag å utvide styret, etter det jeg forstod i går. I tillegg er dere så knalldyktige på å arrangere. Fra små, lokale stevner – til store internasjonale. Som EM i luftvåpen på Hamar om under ett år. Det vitner også om ambisjoner. Jeg ser fram til å sitte på tribunen der, se råspennende dueller og forhåpentligvis feire norske medaljer.

Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske forbund har sin strategiplan fire hovedmålsettinger:
1. Flere og bedre klubber
2. Mer og bedre toppidrett
3. Livslang idrett (uansett alder, skal alle føle tilhørighet i og kunne drive aktiv idrett)
4. flere og bedre anlegg.

Jeg tror få av våre 55 særforbund treffer så godt på alle fire «bærebjelkene» i norsk idrett som nettopp dere.

Med 34 000 skyttervenner, selv om ikke alle aktive medlemmer, er Norges Skytterforbund blant de større. Men vi vet der er enda mange flere som bedriver skyteidrett i forskjellige former i Norge, og derfor er det så viktig – slik president Håvard Larsen også understreker – at dere er så bevisst på å ha et godt forhold til «søsterorganisasjonene» DFS, skiskytterforbundet, Norges Jeger- og Skytterforbund, Forsvaret og andre aktører.

Jeg er ekstra imponert over hvordan dere tar tak i anleggsutfordringene. Det merker jeg godt der jeg er blant de som er med og planlegger den innendørshallen på Brennemoen midt i Indre Østfold, som skytterpresidenten også nevnte i går og i dag.

Og så vil jeg igjen takke dere for den enorme dugnadsinnsatsen som preger hele organisasjonen, fra styret og nedover. Takk for alle de timene som dere legger ned som frivillige, for at enda flere skal føle tilhørighet til skyttersporten og i trygge, inkluderende klubbmiljøer. Takk også for den måten dere har møtt koronapandemiutfordringene på, og lojalt fulgt de retningslinjene som både Norges Idrettsforbund og myndighetene har gitt. Vi vet det ikke alltid har vært og er like enkelt.

Jeg skal også hilse fra idrettspresident Berit Kjøll, som er selv er aktiv leirdueskytter, og vi lover begge å følge dere videre – og være blant de fremste i «heiagjengen» på det som skjer framover, enten det er det avgjørende arbeidet i de lokale foreningene eller på arenaene for sommerens OL- og Parampiske leker i Tokyo.

Lykke til med det 60. forbundstinget i dag og med alt det som skal skje når pandemien endelig er over. Jeg ser fram til snart å treffe dere fysisk igjen.