Torsdagsintervjuet: Jørgen Engen

Norges Skytterforbund har mange dyktige og engasjerte medlemmer, og hver uke frem til sommeren intervjuer vi ulike NSF-skyttere fra hele landet i «Torsdagsintervjuet» på Facebook og her på skyting.no!

Denne uken er det lerdueskytter og utøver på Skytterlandslaget ELITE, Jørgen Engen fra Oslo Skeet og Trapklubb sin tur.

Jørgen kom som et friskt pust inn på laget i 2015 da han fikk sin juniorverdenscupdebut i Sühl, og har fra første dag vist seg som en usedvanlig målbevisst fyr. Han kom tidlig i kontakt med Lasse Johnsen på Løvenskioldbanen og har fått det meste av impulser på treningsmetodikk fra Lasse. Det å trene sammen med mesterskytterne Tom Beier Jensen og Harald Jensen har også formet Jørgen til å bli en hedret konkurransemann på nasjonale og internasjonale arenaer. Han fikk tidlig jobb på Løvenskiold Skytesenter AS, både i butikken og som instruktør. Han er derfor på banen nesten daglig. Mottoet hans er kvalitet i treningene framfor kvantitet.

Han er en stille og beskjeden mann, men er kjent for sine lunefulle etterligninger av andre personer. Det seg være verbalt eller kroppslige bevegelsesmønstre. Han er en stor fan av indisk mat og googler indiske restauranter uansett hvor i verden laget er på reise. Han spiser også nærmest sin egen kroppsvekt av mat på de fleste restaurantbesøk. Han kan mye om det meste, og har svar på de fleste quizspørsmål. Er en rev på kortspill, men kommer til kort når det gjelder terningspill. Sverger til våpenmerke Beretta med bravur i en mang diskusjon, spesielt mot de fleste andre på landslaget som bruker Perazzi.

Sportslig fikk han sitt internasjonale gjennombrudd i EM for junior 2017 med en finaleplass i Baku. Her ble det 5.plass. Fulgte strålende opp året etter med finaleplass i verdenscuprunden i Tucson, hvor det ble 4.plass. Han ble også nordisk mester på hjemmebane i 2018.

Ti kjappe spørsmål med Jørgen Engen:

1. Når og hvordan hadde det seg slik at du startet med denne idretten?
– Jeg tok jegerprøven og skulle jakte. Mens jeg trente til jakta fant jeg ut at lerdue var moro og begynte da å trene mer.

2. Hvem er dine aller viktigste støttespillere?
– Familien min og Lasse Johnsen.

3. Hva er dine drømmemål med skytekarrieren?
– Bli best mulig.

4. Favoritt skyteøvelse?
– Skeet.

5. Favorittsport bortsett fra skyting?
– Liker sport generelt, men fotball står ganske høyt.

6. Favoritt treningsøvelse bortsett fra skyting?
– Ingen spesiell favorittøvelse.

7. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd foreløpig i livet?
– 4. plass i verdenscup.

8. Hva er din foreløpig største flause i livet?
– Har ingen enda!

9. Favoritt mat og drikke?
– Taco og sjokolademelk, hver for seg.

10. Er det noe folk ikke vet om deg, som du tørr å nevne her?
– Nei.

Mer om Jørgen Engen:
Gren: Skeet
Alder: 23
Bosted: Sylling
Klubb: Oslo Skeet og Trapklubb
Jobb: Jobber på skytebane
Sivil status: Singel
Beste meritter: 4. Plass i Word Cup, 5. Plass i EM junior, Nordisk Mester Junior
Personlig rekord på OL-disiplinene
123/125