NSF vil gjerne ha dine foto og historier fra feltpistol, PPC, Nordisk Trap eller Fitasc Sporting!

Arbeidet med å produsere en jubileumsbok for øvelser som ikke er tilknyttet ISSF er i gang, og det meste av redaksjonskomiteen for boka er nå på plass. I tillegg kan du selv bidra til boka med å sende inn stoff til redaksjonskomiteen!

Redaksjonskomiteen består av:
Leder: Håvard Larsen – mail @ havardlarsen.net
Webredaktør: Haakon Stensrud – haakon.stensrud @ skyting.no
Hovedredaktør: (Ekstern, avklares i løpet av mai)
Feltpistol: Eirik Wee Jensen – eirik.jensen @ tffk.no
Feltpistol: Gunnar Olaussen – gunnar @ olaussen.com
PPC: Leif Inge Turøy – leif-it @ online.no
Nordisk Trap: Bjørn Haug – bfhaug @ broadpark.no
Fitasc Sporting: Ole Morten Aakre – ole.morten.aakre @ kebas.no

Redaksjonskomiteen hadde sitt første møte 6. mai og har opprettet et sentralt arkiv hvor de kan laste opp alt de får tak i av tekster, bilder, artikler og alt de skriver selv. Planen er å samle mest mulig stoff før sommerferien slik at ekstern hovedredaktør kan gå gjennom og systematisere stoffet i juli og august. Vi håper å få boken ferdig innen året er omme.

Feltpistol: Eirik Wee Jensen er godt i gang. Eirik har selv vært med fra 1977 og har også mye stoff fra perioden 1965-1977. Trolig er opprinnelsen til feltpistol fra 1952 eller 1953. Vi har en resultatliste fra 1955. Det blir mye leting i årbøker og de første Skytternytt. Vi trenger så mye stoff som mulig spesielt om perioden 1952 til 1965. For eksempel regelverk, bilder, artikler fra aviser og mulige kontaktpersoner som kan bidra. Gunnar Olaussen har kommet med i komiteen etter første møte. Gunnar er god til å skrive så han kommer til å intervjue mange.

Fitasc Sporting: Ble tatt opp 15.juni i 2006 etter at forbundet internasjonalt sluttet å skyte på levende mål. Ole Morten Aakre ledet den gang fagkomite lerdue og satte dette i gang. Opprinnelsen til Fitasc er fra 4. juni i 1921 hvor ti land var samlet. Blant dem Norge ved Olof Wesmann-Kjær som deltok for Norge i OL i både 1920 og 1924. Ole Morten har fått med seg Lennart Skoglund. De har allerede mye stoff, men ikke minst er det behov det mer bilder også fra tiden før dette kom offisielt til Norge.

Nordisk Trap: Ble startet opp av Bjørn Haug i 1991, de har altså 30 års-jubileum i 2021. Bjørn har selv skrevet gjeldende regelverk. Bjørn har fått med seg Knut Leer og dessuten var Ole Morten Aakre med i starten her også. Bjørn ønsker mer stoff, ikke minst bilder.

PPC: Kom til Norge i 2003. Leif Inge Turøy har vært med siden starten. PPC (Precision Pistol Competition) oppstod i USA i 1957/58 som en konkurranseform tilpasset politiopplæring. Den var lenge en konkurranseform forbeholdt politi og militær tjenestepersonell, men ble etter hvert oppdaget og adoptert av de sivile skytterne. Både bilder og stoff om PPC er ønsket.

Har du stoff, foto eller gode historier fra noen av disse grenene på lager? I så fall setter vi stor pris på om du tar kontakt med komitemedlemmet for grenen du har stoff fra, slik at de kan følge opp videre! Se kontaktinformasjon øverst.