Torsdagsintervjuet: Endre Hagelund

Norges Skytterforbund har mange dyktige og engasjerte medlemmer, og hver uke frem til sommeren intervjuer vi ulike NSF-skyttere fra hele landet i «Torsdagsintervjuet» på Facebook og her på skyting.no!

Denne uken er det rifleskytter og utøver på Skytterlandslaget ELITE, Endre Hagelund fra Kisen MSL sin tur.

Endre er den eldste blant den unge rifletroppen i de olympiske øvelsene på Skytterlandslaget ELITE. Han har viet godt over halve livet sitt til skyttersporten, og startet å konkurrere for Stavanger MSL som 14-åring på det som er hans spesialøvelse: 10 meter luftrifle.

Han er en hardtarbeidende og tålmodig herremann som over tid har klart å kombinere jobb og toppidrett på en imponerende måte. Etter flere år med intenst arbeid fikk han sin verdenscupdebut i 2014, og har representert Norge internasjonalt hvert eneste år siden den gang. Selv om han er en luftspesialist, er han også en allrounder da han har representert Norge internasjonalt i enten verdenscup eller mesterskap på både 10 meter, 50 meter og 300 meter. I tillegg til mesterskap for Militærlandslaget som han også er en del av.

Han er også glad i å reise mye og har flere individuelle medaljer fra internasjonale stevner i utlandet. Blant annet fra Swedish Cup i Sävsjø. I tillegg er han individuell Norgesmester på 50 meter helmatch.

Endre er lagets IT-spesialist. Han blir flittig brukt av de fleste på laget dersom noen har trøbbel med PC´n sin. Ved siden av skytesporten er han også en aktiv mosjonist hvor langrenn står høyt og han pleier å være et fast innslag på skogsløpet under Landsskytterstevnet.

Ti kjappe spørsmål med Endre Hagelund:

1. Når og hvordan hadde det seg slik at du startet med denne idretten?
– Som 11-åring ble jeg lokket med på skyteskole i Stavanger Skytterlag av en skolekamerat og som 14-åring ble jeg rekruttert av Stavanger MSL til å være med på en vennskapsmatch på luftgevær i Eskilstuna.

2. Hvem er dine aller viktigste støttespillere?
– Samboeren min Ingrid Marie, og hovedsponsorene mor og far.

3. Hva er dine drømmemål med skytekarrieren?
– Vinne OL.

4. Favoritt skyteøvelse?
– Luftgevær.

5. Favorittsport bortsett fra skyting?
– Sykling.

6. Favoritt treningsøvelse, bortsett fra skyting?
– Langrenn og orientering.

7. Hva er du mest stolt av å ha oppnådd foreløpig i livet?
– Kapre drømmedama. Å kvalifisere meg til finale i EM 2018 var også stort.

8. Hva er din foreløpig største flause i livet?
– På uttak til EM i 2013 møtte jeg opp på feil skytebane.

9. Favoritt mat og drikke?
– Moussaka med en god porter.

10.Er det noe folk ikke vet om deg, som du tørr å nevne her?
– Ingen kommentar.

Mer om Endre Hagelund:
Gren: Rifle
Alder: 29 år
Bosted: Oslo
Klubb: Kisen MSL
Jobb: Forsvaret
Sivil status: Forlovet med Ingrid Marie Håkenåsen
Beste meritter: 6. plass i EM luft, 7. plass EM mix, 8. plass VM mix og Norgesmester 50m helmatch.
Personlig rekord på OL-disiplinene: 630.6 og 1182