4. plass til de norske kvinnene i EM luftrifle

Det ble en intens match mellom Norge og Romania i bronsefinalen i 10m luftrifle lagskyting for kvinner. Norge og Romania vekslet om å lede, men Romania trakk det lengste strået til slutt og vant matchen 16 – 12. Jeanette Hegg Duestad, Katrine Lund og Jenny Stene utgjorde det norske laget.

I gullmatchen mellom Russland og Slovenia ble det en solid seier til det russiske laget som vant matchen 16 – 2.

I semifinalen endte jentene med en totalsum på 622,5 poeng. De var 0,4 poeng bak Romania og bare 0,7 bak Slovenia som knep den andre plassen i gullfinalen bak overlegne Russland, som hadde hele 629,1 poeng. Jeanette Hegg Duestad hadde en ny, god dag på jobben og fikk best poengsum av samtlige jenter i semifinalen med 210,4 poeng på de to 10-skudd-seriene.

Trioen Henrik Larsen, Simon Kolstad Claussen og Endre Hagelund lykkes ikke å ta seg videre til herrefinalene. De endte på 6. plass i lagskytingen med en poengsum på 620,7 poeng – 1,1 poeng fra å kvalifisere seg til bronsefinalen. I bronsefinalen møtes Frankrike og Kroatia, mens Russland og Serbia gikk til gullfinalen. Disse duellene er ennå ikke avgjort når dette skrives.

Finalene, inkludert dagens spennende bronsefinale for kvinner, er å se i opptak bl.a. via denne linken: https://livestream.com/issf.

Resultater fra EM finner dere hos SIUS.

Forskriftsmessig maskerte norske jenter, klare for dagens lag-EM